Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Spoznanje, ki se je Martinu utrnilo med sprehodom

martin golob vlog 77

Fotografija je last Martina Goloba

Martin Golob - objavljeno 17/12/21

Kako je božič povezan s pohvalami? Bolj, kot bi si mislili

Tokrat sem jo mahnil na sprehod na enega od hribov v moji čudoviti župniji.

Kako lepo je biti pohvaljen, kajne? Zelo sem bil vesel, ko sta me v otroštvu pohvalila ati in mami, ki je bila zelo natančna. Pohvala je spodbuda, človeku daje krila, z njimi ne smemo skopariti. Ne smemo pa delovati tako, da je pohvala naš glavni cilj. Dobrih del ne delaš zato, da bi bil pohvaljen, ampak da druge dvigneš.

Obliž na človekovo srce so besede, ki niso bile izrečene, ampak so se zgodile: to je božič. Kako nam božič izreka pohvalo? Oglejte si v novem vlogu.

Tags:
duhovnikMartin Golobvlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.