Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Mesto, kjer se je Marija prikazala taoističnim menihom, je danes priljubljena destinacija

TAIWAN

Shutterstock | unterwegs

Maria Paola Daud - objavljeno 28/09/21

Trije izmed njih so se spreobrnili ...

Zgodilo se je na zelenih pobočjih Wufengqija na Tajvanu, ki vsako leto pritegne veliko pohodnikov. Pokrajina slovi po čudovitih razgledih in prijetnem šumenju slapov, ki ji dajejo občutek miru in spokojnosti.

Zgodba

Bil je 9. november 1980, ko se je pet menihov odpravilo iskat mir na vrh 950 metrov visoke gore, a so se nazaj grede izgubili. Začelo se je mračiti, s seboj so imeli zgolj eno svečo in nekaj vžigalic, ki so čudežno zdržale, da so imeli svečo lahko vso noč prižgano.

Ko so prišli na 500 metrov nadmorske višine, na kraj, kjer danes stoji cerkev, so zagledali žensko v belih oblačilih, ki jim je pokazala pot, ne da bi spregovorila eno besedo.

Zanimivo je, da ti možje, ki so bili vajeni klicati različna budistična in taoistična božanstva, ženske niso prepoznali kot ene izmed njih, temveč so takoj vedeli, da je to “Gospa katoličanov”.

Trije so se spreobrnili in Cerkev je priznala, da je šlo pri prikazovanju za nadnaravni dogodek.

Svetišče

Na tem kraju so zgradili svetišče okrogle oblike, posvečeno Devici Mariji. Svetišče je zgrajeno po vzoru nebeškega templja v Pekingu, kamor je nebeški sin – cesar dvakrat na leto prišel opravit daritve, da bi ljudstvu izprosil dobro letino.

Na desni strani cerkve so zgradili jamo, v katero so postavili Marijin kip čudodelne svetinje, ki so ga tja prinesli iz Italije.

Za cerkvijo se razpre lep pogled na gore in slap, izpred cerkve pa se v daljavi vidi ocean. Okrog svetišča so nasadi bambusa, palm in praproti. Pravi raj na zemlji!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.