Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Z Gospodom v novo veroučno leto

shutterstock_1729647439.jpg

Volurol | Shutterstock

Magnificat - objavljeno 29/08/21

Naj ne bodo pomembne le ocene, službena napredovanja in uspešno opravljeni izpiti

Z mislimi še v brezskrbnih počitnicah že delamo načrte za prihodnje veroučno in šolsko leto. Vsi imamo veliko željo, da si dolgo ohranimo mir in si ga ne pustimo vzeti v vrtincu obveznosti, ki jih od nas pričakujejo šola, delovno okolje, župnija, pa tudi sami od sebe.

Kaj vse nam je pripravil Gospod!? Čakajo nas novi izzivi, ki nas bodo oblikovali. Odkrivali ali pomagali bomo odkrivati, kaj se skriva za že znanimi obzorji. V zraku je prijetna vznemirjenost ob pričakovanju nečesa novega, veselimo se lepega.

Nekatere čaka novo okolje, kjer se bomo kot učitelji, kateheti, dijaki, študentje ali morda na novem delovnem mestu želeli dokazati in pokazati v najboljši luči.

A vemo, kdo je tista Luč, ki sveti brez premora in zastonj daje svetlobo. Ne pozabimo tega, tudi ko bomo tesnobni, ko nas bo strah in bomo v sebi negotovi zaradi nepoznavanja ali strahu. Tudi na tak način spoznavamo Boga in sebe.

Naj ne bodo pomembne le ocene, službena napredovanja in uspešno opravljeni izpiti. Ustvarjeni smo za odnose in kakšen izpit opravimo tudi ob bolniški postelji, v težkih odnosih in sprejemanju vsega, kar nam je poslano v življenje. Bodimo odprti in kot mati, oče, mož, žena, hči, sin, prijatelj ali sosed odpuščajmo dolgove drug drugemu. Iz srca, ne zaradi zapovedi.

In ne računajmo le na svojo moč. Imamo Njega, ki pozna globine naše biti in želi, da se mu v tem šolskem letu še bolj približamo in mu postanemo še podobnejši. Tudi v odpuščanju.

Avtorja: Patricija in Marko Rusjan, zakonca in starša.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, september 2020.

Tags:
šola
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.