Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

5 razlogov, zakaj bi morali moliti skupaj z zakoncem

shutterstock_1464405527.jpg

Pixel-Shot | Shutterstock

Aleteia Brazilija - objavljeno 24/08/21

Kar zgradi Gospod, postane močno, trdno in sposobno prestati preizkus časa in stisk

Ali pogosto molite s svojim zakoncem? Ne pozabite: smo ljubljeni Božji otroci. Prav zato moramo z zakoncem ohraniti odnos bližine in dialoga, ki nam omogoča, da govorimo in poslušamo po navodilih ljubečega Očeta, ki nas želi voditi in nam nuditi svoje srce kot varno mesto za počitek in obnovo.

Zakonska molitev je pot do moža oz. žene in do Boga. Pomeni vsakodnevno hrano, ki je ni dobro zanemariti.

MODLĄCA SIĘ PARA
Preberite še:Kako moliti v paru

Ko sta skupaj ali narazen, trenutki hvaležnosti in prošnje pomenijo popolno spremembo v življenju zakonskega para. Molita drug za drugega, za otroke, izročita skupne odločitve, prosita za razsvetljene korake pri uresničevanju družinskih načrtov in projektov … Tako bo vajin odnos zdrav in močan.

Tu je pet razlogov, zakaj bi morali moliti s svojim zakoncem:

1molitev je ščit

Za zakonca je zelo pomembno, da prosita Gospoda za blagoslov in zaščito. V vsakem odnosu pride do skušnjav in preizkušenj, vendar je veliko večja od njih Gospodova moč, ki daje pravi vpogled v vsakdan.

2molitev je mesto izboljšanja

Tako kot naš zakonec smo tudi mi krhki in minljivi. Molitev je prostor za razmislek in nenehno izboljševanje. Božja milost deluje po naši človečnosti, ki se podreja, da bi se izboljšala. Kjer si človek prizadeva za izboljšanje, tam je Bog s svojo bogato in neskončno milostjo.

3usposabljanje za poslušanje

Poslušanje od nas zahteva veliko napora. Nagnjeni smo k temu, da se veliko pogovarjamo samo na površinski ravni. Veliko časa smo obremenjeni z zunanjimi zvoki. V molitvi smo povabljeni, da izostrimo poslušanje Boga. On nas bo posledično naučil bolje poslušati tistega, s katerim delimo svoje življenje.

4kraj odpuščanja in ljubezni

O odpuščanju in ljubezni se največ naučimo v intimnosti s Kristusom. O tem imamo pogosto površne in zmedene predstave, Gospod pa nam pomaga, da se poglobimo v boljše razumevanje teh dveh potrebnih elementov v zakonskem življenju.

5molitev okrepi pomen besede “da”

Z Bogom se spomnimo in znova obnovimo pomen svojih odločitev. Ljubiti drugega z milostjo, ki jo vsak dan prejemamo iz nebes, je vznemirljiva izkušnja, ki ogreje srce in obnovi zaobljube.

Samo čustva ne morejo zagotoviti trdnosti naše ljubezni. Zaradi nevarnosti vsakdanjega življenja redno čutimo njihovo nestabilnost. Molitev z zakoncem nam omogoča, da črpamo ljubezen iz njenega vira: Božjega srca.

Avtorica prispevka je Luciana Fontenele.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
molitevzakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.