Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Čudoviti poljski poročni običaji, ki jih lahko uporabijo vsi zaročenci

shutterstock_333707555.jpg

Oleggg | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 13/08/21

Oglejte si te pomenljive navade in jih uporabite na svoji poroki

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Obdobje porok je v polnem zamahu in gotovo bodo številne neveste skupaj s svojimi ženini iskale nekaj posebnega, s čimer bi zaznamovale ta nepozaben dan. Na srečo obstaja cela vrsta očarljivih običajev z vsega sveta, ki jih je mogoče prilagoditi tudi za sodobne poročne pare.

Če se ozremo na Poljsko, ki je večinsko katoliška dežela, bomo ugotovili, da tam resnično znajo obhajati zakrament svetega zakona ‒ našli bomo nekaj edinstvenih običajev, ki jih zlahka vpletemo v svoj poročni obred.

Nekateri so morda obarvani bolj območno, številne pa še danes upoštevajo na poročnih slavjih po vsej Poljski. Nekaj jih poznamo tudi v Sloveniji. Če torej iščete kakšen navdih za svojo poroko, si oglejte fotogalerijo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
poroka
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.