Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako pomagati najstniku, da bo odrasel v samozavestnega mladega človeka

FAMILY

simona pilolla 2 | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 11/08/21

Nekaj nasvetov, da se bo vaš otrok razvil v najboljšo različico samega sebe

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Večina odraslih se bo verjetno strinjala, da ne bi želeli znova podoživeti svojih najstniških let. Kar ni prav nič presenetljivega, če pomislimo na vse negotovosti, pritisk vrstnikov in kopico šolskih obveznosti, vse skupaj pa začinjeno z nepredvidljivo mešanico najstniških hormonov.

Kljub temu pa odrasli zlahka pozabimo, kakšen izziv mladim predstavlja obdobje odraščanja. In v resnici je večina staršev prestarih (to nedvomno drži), da bi se spomnili, kako je soočiti se z vsemi temi občutki v neizprosnih žarometih družbenih omrežij.

Da bi torej svojemu najstniku pomagali preživeti in odrasti v samozavestnega mladega človeka, vam ponujamo nekaj koristnih nasvetov, s katerimi boste pomagali ne le svojemu otroku, temveč družini kot celoti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
osebna raststarševstvovzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.