Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 25. februarja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Brazilija: nov velikanski kip Kristusa, ki bo očaral ves svet

ENCANTADO

SILVIO AVILA | AFP

Valerija Trček - objavljeno 16/04/21

Nov kip Kristusa, večji od tistega v Riu, se nahaja v mestecu Encantado na jugu Brazilije. Dokončan bo do konca letošnjega leta, vidnih pa je že nekaj podob tega, kar se bo dotikalo src obiskovalcev

Brazilija je država v Latinski Ameriki, ki jo je pandemija najbolj prizadela. Njihov položaj ne skrbi samo sosedov, ampak tudi preostali svet. Njihove številke so zastrašujoče, saj je do zdaj zaradi pandemije umrlo že več kot 350.000 ljudi.

Podoba Kristusa Odrešenika prinaša tolažbo v težkih časih

Podoba Kristusa Odrešenika iz Ria de Janeira, visoka 38 metrov,  je tako ljudem v tolažbo sredi velike bolečine – z vrha hriba z odprtimi rokami blagoslavlja ter ​​nudi bližino žrtvam in njihovim družinam.

Kot da toliko ljubezni ne bi bilo dovolj, bo Brazilija Kristusa spet postavila za glavnega junaka. Tokrat nastaja še večja podoba, ki se nahaja v mestecu Encantado.

Kristus Zaščitnik

Nov velikanski kip je visok 43 metrov, imenuje pa se Kristus Zaščitnik. Čeprav se je gradnja tega Kristusa začela leta 2019, so šele v teh dneh postavili roke in glavo. 

Delo je financirano z donacijami prostovoljcev, podjetij in različnih organizacij, zaupano pa je kiparjema, očetu Genesiu in sinu Markusu Mouru. Za prvotno idejo stoji duhovnik iz Encantada, ki je poleg prenašanja vere želel ustvariti turistični prostor v regiji, pobudnik projekta pa je bil Adroaldo Conzatti, nekdanji župan mesta, ki je marca umrl za posledicami covida 19.

“Žalosten sem, ker tistega, ki je najbolj verjel v projekt in motiviral ljudi, da so sprejeli ta namen, danes ni tu, da bi si ogledal delo,” je ob postavitvi rok dejal Gilson Conzatti, sin pobudnika projekta.

Ta podoba je največja v Južni Ameriki in tretja največja na svetu, obiskati pa jo bo možno v drugi polovici leta 2021. Iztegnjene roke novega kipa Jezusa merijo 36 metrov, znotraj kipa pa bo nameščeno tudi dvigalo, ki bo turiste popeljalo do razgledne točke.

https://twitter.com/CuisineRoyale2/status/1380946829269929986?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1380946829269929986%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.24ur.com%2Fnovice%2Ftujina%2Fnov-kip-jezusa-v-brazilskem-encantadu-bo-visji-od-tistega-v-riu.html

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.