Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 21. julija |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Prizori Kristusovega trpljenja, kot so jih posneli mladi iz Ljubljane

pasijon.jpg

Zajem zaslona | Youtube

Katarina Berden - objavljeno 31/03/21

"Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje." (Jn 3,16)

Mladi iz župnije Ljubljana – Marijino oznanjenje so pripravili in posneli Kristusov pasijon, prizore iz njegovega trpljenja.

Igranje Kristusovega pasijona ima v župniji že tradicijo, letos pa so se zaradi razmer odločili, da ga z upoštevanjem ukrepov posnamejo in ga lahko na ta način predstavijo ljudem.

Prav epidemija je bila razlog, da so snemali v manjši skupini in skoraj vse prizore posneli samo enkrat. Ker je bila skupina majhna, so vsi sodelujoči vložili res veliko truda in prevzemali več vlog in nalog. Glasba je bila v večini vzeta iz arhiva mladinskega zbora in orkestra, nam je povedal producent videoposnetka Miha Zupanc Kovač, ki je bil pri snemanju odgovoren tudi za glasbo.

Pri snemanju so želeli dati poudarek predvsem na glasbo in občutenja, ne toliko na govor, hkrati pa so želeli poudariti tudi stranske vloge.

Nekateri prizori si ne sledijo povsem kronološko, saj so želeli grehe ljudi prikazati kot Jezusove padce. Tako na primer lahko vidimo Kristusov padec pod križem greha, ki ga je storil Juda, ko ga je izdal.

Snemali so v frančiškanskem samostanu na Tromostovju in na sv. Urhu pri Ljubljani. Za celoten projekt je bila odgovorna Klara Erzar, za režijo Pija Marija Kopač, za scenarij pa LovrencBajt. Poleg njih so tudi ostali mladi in sodelujoči vložili zares veliko truda.

Vabljeni k ogledu. Naj se vas dotakne!

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.