Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 21. julija |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Poslušajte čudovito zdravamarijo, zapeto v hebrejščini

harpa-dei-printscreen.png

PRINTSCREEN | YOUTUBE

Łukasz Kobeszko - Katarina Berden - objavljeno 30/03/21

Štirje sorojenci sestavljajo zasedbo Harpa Dei in s petjem oznanjajo Boga

Njihovo poslanstvo je večje od petja duhovnih pesmi, saj dajejo veliko pomen oznanjevanju. Združujejo molitve in napeve različnih tradicij.

Harpa Dei – Božja harfa

Pevsko zasedbo sestavljajo sestre Mirjana, Lucia, Marie-Elisée in brat Nikolai. Rodili so se v Nemčiji, odraščali v Ekvadorju, njihova družina pa izvira iz Francije, Rusije in Balkana.

Zaradi korenin in življenja na različnih delih sveta so jim blizu tako bizantinska kot tudi vzhodnoslovanska kultura, gregorijanski koral, benediktinska tradicija, španska, latinskoameriška in celo hebrejska glasba.

Skupina deluje že deset let, vendar ne nastopa pred velikimi množicami. Njihov namen ni le petje lepih melodij in besedil, ampak spodbujanje ljudi k molitvi in globoki veri.

Imajo svoj Youtube kanal, na katerem imajo kar 121 tisoč naročnikov. Na njem objavljajo posnetke svojega petja, kateheze in govore v različnih jezikih.

Zanimivo je, da se večino časa oblačijo v oblačila, povezana z vzhodnimi tradicijami. S temi preprostimi oblačili želijo preusmeriti pozornost poslušalcev z zunanjega videza na vsebino.

Nastopili so v Palestini, Izrael, Mehiki, Ekvadorju, ZDA, Rusiji in Litvi. Med pandemijo je na družabnih omrežjih začelo naraščati zanimanje zanje.

Zdrava Marija v hebrejščini

Najnovejši posnetek, ki so ga objavili, je posnetek čudovitega petja zdravamarije v hebrejščini. Pesem so posneli v kapeli benediktinskega samostana svetega Martina v Beuronu v Nemčiji.

Posnetek si lahko ogledate tukaj:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki je bil objavljen v poljski izdaji Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.