Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 21. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kdaj bodo zvonovi vabili k velikonočnemu zajtrku?

EASTER MORNING

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Aleteia Slovenija - objavljeno 30/03/21

Jezus je za nas premagal celo smrt, zaupajmo!

Vladni odlok določa, da so bogoslužja do 11. aprila odpovedana. Tako bomo še drugo veliko noč zapored praznovali doma.

“Tako kot ostalo javno in družbeno življenje se obračajo navznoter tudi naši verski obredi in naše verske slovesnosti. Vabimo in spodbujamo vas, da vse velikonočne obrede in slovesnosti, ki so izvedljive v krogu družin in gospodinjstev, pripravite s preprostim srcem in jih opravite v krogu svojih domačih,” v izrednem pismu za veliko noč spodbujajo slovenski škofje.

Jezus je vstal od mrtvih, premagal je vse težave sveta

Velikonočni čas nas spominja na Jezusovo vstajenje od mrtvih, kar je “vir trdnega upanja in prepričanja v zmago velikonočnega Jagnjeta, v zmago krotkosti in potrpežljivosti, v zmago dobrote in ljubezni: ‘To sem vam povedal, da bi v meni imeli mir. Na svetu boste imeli stisko; a zaupajte, jaz sem svet premagal!’ (Jn 16,33)” poudarjajo škofje.

Kakor zvečer tistega dne, prvega v tednu, naj vstali Gospod tudi letos vstopi v vaše hiše in v vaše domove in vam prinese velikonočni pozdrav: “Mir vam bodi!” (Jn 20,19-20)

V galeriji preverite, kakšna navodila slovenski škofje dajejo pred še eno “karantensko” veliko nočjo.

Tags:
koronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.