Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 21. julija |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Tessa Afshar: Ko se boste nekoč zazrli v Jezusove oči, boste srečali ljubezen, kakršne še niste spoznali

Tessa-Afshar.jpg

Fotografija je last Tesse Afshar.

Aleteia Slovenija - objavljeno 29/03/21

Pogovor s Tesso Afshar, ameriško pisateljico svetopisemskih romanov, ki so zelo priljubljeni tudi med slovenskimi bralkami in bralci

Pri Družini je izšlo vseh osem romanov, ki jih je doslej napisala. Štirje prinašajo starozavezno zgodbo, štirje pa novozavezno.

V vseh njenih zgodbah spoznamo ljudi, ki so v Svetem pismu morda le na kratko omenjeni, Tessa pa jih predstavi kot ljudi iz mesa in krvi. Prav vse glavne junakinje imajo tudi napake, nosijo križ preteklih grehov, pa vendar jim Bog spregovori in jih uporabi, da po njih stori velike stvari.

Rojena v muslimanski družini, nato spozna Jezusa

V video pogovoru, ki ga najdete spodaj, je pisateljica spregovorila tudi o svoji življenjski zgodbi. Rodila se je namreč na Bližnjem vzhodu in tam živela skoraj 14 let. Odraščala je v družini, ki je bila sicer muslimanska, a ni živela po veri.

Ko je bila stara 13 let, so se starši ločili, z mamo in sestro so se preselile v Anglijo. Njena nova pot pa se je začela okoli 25. leta, ko se je nahajala v težkem obdobju življenja. Sanjala je, da je ob Galilejskem jezeru, neki človek pa je hodil proti njej. Čeprav ni brala Svetega pisma, je vedela, da je Jezus, ki pa ni bil videti nič kaj čeden, kot ga je bila navajena v filmih. Zato je bila razočarana.

“Je to res Božji Sin? Se Bog zanj ni mogel bolj potruditi? To kaže, kako površinska je bila moja duša. A ko me je pogledal, je moje razočaranje v hipu izginilo. V njegovih očeh sem uzrla neverjetno ljubezen, ob kateri sem se začela kar topiti. To je bila tista vrsta ljubezni, ob kateri te spreleti, da še nikoli nisi bil tako ljubljen. Tako popolno in tako popolnoma,” pripoveduje Tessa.

Ko se boste nekoč zazrli v Jezusove oči, boste srečali ljubezen, kakršne še niste spoznali. To ni nemočna ljubezen. To je mogočna ljubezen, ki vam vliva moč vsako uro življenja.

To je bilo njeno prvo srečanje z Jezusom, ki jo je prosil, naj mu sledi. “Ko so me ljudje začeli vabiti k bogoslužju, sem začela razumevati, kdo je bil Jezus in kaj pomeni evangelij. Vzljubila sem ga. Takrat sem se spreobrnila.”

Raje ne bi govorila o svoji veri, toda …

Ni pa o tem želela govoriti z nikomer in tudi Jezusa je prosila, če lahko njun odnos ostane zaseben. “Zdaj pa Slovencem razlagam vse o svoji veri, knjige o njem izdajam po vsem svetu. Ko začutiš ljubezen do Boga, vera ne more ostati zasebna. Prosi te, da to ljubezen deliš z drugimi.”

Strah pred neuspehi

Tessa je v pogovoru priznala, da si je vedno želela postati pisateljica, a se je bala zavrnitev, neuspehov. Šele z vero v Gospoda sem pridobila dovolj samozavesti, da sem jih sprejela, saj v očeh Boga to sploh niso bili neuspehi. Tako sem čez nekaj časa postala dovolj močna, da sem začela pisati in tudi končala prvi roman Dragulj v pesku.”

Utrinek iz pogovora:

Zares čutim, da Bog govori mojemu srcu. Prek svojih del, prek Svetega Duha, včasih prek drugih ljudi. Čutim, da hrepeni po tem, da bi bil v osebnem stiku z vsemi nami. Bog ni nekje daleč, visoko zgoraj, od koder gleda na nas. Rad bi sodeloval v našem življenju.

Ko pripovedujem te zgodbe, so to zgodbe o ljudeh, ki so takšni kot vi in jaz, ki so v življenju prestali marsikaj hudega. Verjetno je to izkusila tudi večina vaših bralcev. Ob njih se učimo, kako biti pogumni in vztrajni, kako poraz spremeniti v zmago. Učimo se, kako spodbujati druge, kako dajati in nesebično ljubiti.

Vse to se mora zgoditi v času našega življenja, ko Bog pride k nam in nas uči. Upam, da vas branje zabava, da se ob njem smejete, jočete. Hkrati pa upam, da se v vaši duši nekaj zgane, da občutite nekaj globljega, kar vas približa Bogu. Tako sem sama dozorevala v svoji veri in to bi rada dala drugim.

Prihaja še več njenega čtiva!

Vse navdušence nad njenimi knjigami pa bo gotovo razveselila novica, da bo (v ZDA) kmalu izšel nov roman Nilski dragulj, piše pa tudi že naslednjo knjigo.

Več o obeh pa v video pogovoru, ki sta ga opravila sodelavca Družine Tina Osterman in David Ahačič.

Tags:
branjespreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.