Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Bog na molitve pogosto odgovori z mirom v naši duši

shutterstock_679708048.jpg

Di shutter_o | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 29/03/21

Ko Boga za nekaj prosimo, se vedno odzove, zelo pogosto z dušnim mirom

Mnogi ljudje vsak dan molijo za celo vrsto stvari. Žal Božjega glasu ne slišimo vedno, zato se nam morda včasih zdi, da nas Bog sploh ne posluša.

Eden od razlogov je morda ta, da ne sledimo miru, ki nam ga skuša podeliti Gospod.

Sv. Ignacij Lojolski pojasnjuje:

Za Boga in njegove angele je značilno, da po svojih vzgibih dajejo resnično veselje in duhovno radost ter preženejo vsako žalost in vsak nemir, ki ga povzroča sovražnik.” Poleg tega: Samo Bog, naš Gospod, lahko da duši tolažbo brez predhodnega vzroka. Za Stvarnika je namreč značilno, da stopa v dušo in iz nje, jo vzgiba in vso pritegne v ljubezen svojega Božjega veličastva.

In še:

Zelo moramo biti pozorni na razplet misli; če so začetek, sredina in konec povsem dobri in merijo na nekaj čisto dobrega, je to znamenje dobrega angela.

O tej resnici premišljuje tudi pisec knjige iz 19. stoletja z naslovom The Catholic Monitor.

Za Boga je značilno, da usliši naše molitve. Zelo dobro pozna želje in prošnje svojega ljudstva. Molitev iz srca, izrečeno v veri in v Jezusovem imenu, Bog milostljivo sprejme in se nanjo obilno odzove. Kar je dobro, bo podelil ob najbolj pravem času in na najprimernejši način. Takšne molitve se Bog veseli in zavoljo svojega ljubljenega Sina bo nanjo gotovo odgovoril z mirom.

Ko bomo naslednjič molili za določen namen, pazljivo prisluhnimo Božjim premikom v svoji duši. Morda nam skuša spregovoriti prek miru in nas voditi po poti, ki nas bo približala Njemu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.