Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 6. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

S temi butaricami ste bralci Aleteie mahali Jezusu ob prihodu v Jeruzalem

butarice-_12.jpg

Petra Slapar|Praznična

Urška Leskovšek - objavljeno 28/03/21

Oglejte si čudovite butarice Aleteijinih bralcev!

Na današnjo nedeljo se spominjamo Jezusovega slovesnega vhoda v Jeruzalem. Evangelist Matej tako poroča (Mt 21,1-10):

Ko so se približali Jeruzalemu in prišli do Bétfage ob Oljski gori, je Jezus poslal dva učenca in jima rekel: “Pojdita v vas, ki je pred vama, in takoj bosta našla privezano oslico in oslička pri njej. Odvežita ju in ju pripeljita k meni. Če vama kdo kaj poreče, recita: ‘Gospod ju potrebuje,’ in takoj ju bo poslal.” 

To pa se je zgodilo, da se je izpolnilo, kar je bilo rečeno po preroku, ki pravi: Povejte sionski hčeri: Glej, tvoj kralj prihaja k tebi, krotak, jezdi na osliciin na osličku, mladiču vprežne živali.

Učenca sta šla in storila, kakor jima je Jezus naročil. Pripeljala sta oslico in njenega mladiča, položila nanju svoja plašča in Jezus je sédel gor. Zelo veliko ljudi iz množice je razgrnilo na pot svoje plašče, drugi pa so lomili veje z dreves in jih razgrinjali na pot. In množice, ki so šle pred njim in za njim, so vzklikale:
Hozána Davidovemu sinu!
Blagoslovljen, ki prihaja v Gospodovem imenu!
Hozana na višavah!”

Ko je prišel v Jeruzalem, se je vse mesto razburkaloin govorilo: “Kdo je to?” Množice pa so govorile: “To je prerok, Jezus iz Nazareta v Galileji.”

V spomin na ta dogodek v Sloveniji spletamo butare, ki imajo po različnih krajih Slovenije zelo različna imena.

Bralci ste nam poslali številne fotografije svojih stvaritev – hvala! V fotogaleriji smo jih zbrali le nekaj:

Tags:
post
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.