Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Družina je na priprošnjo sv. Jožefa rešila izgubljenega sina

SAINT JOSEPH

Zvonimir Atletic | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 04/03/21

Sv. Jožef je mogočen priprošnjik za sinove, ki so odtavali stran od krščanske vere

Sv. Jožef po vsem svetu slovi kot zavetnik družin, zato gotovo ne preseneča, da se mnogi starši k njemu zatekajo s priprošnjo za spreobrnjenje svojih otrok.

V knjigi z naslovom Go to Joseph, Our Unfailing Protector (Zatekajte se k Jožefu, našemu stanovitnemu varuhu, op. prev.) z začetka 20. stoletja družina pripoveduje zgodbo o tem, kako so s priprošnjo k sv. Jožefu rešili svojega sina, ki je odtaval stran od krščanske vere.

Kot je bilo pričakovati, se je [njihov sin] vdal razuzdanemu življenju in je zapadel v sramoto. Zapustil je svojo družino in se pridružil vojski. Njegove strasti so bile povsem neobrzdane, zato je dobesedno postal suženj greha in razvrata.

Starši so ga poskušali privabiti nazaj v dejavno vero, vendar nobena prošnja ni zalegla. V skrajnem obupu so se obrnili k sv. Jožefu.

Toda vsi poskusi so bili neuspešni, njihov sin je vsak dan in z vsakim grehom bolj otrdel. Po nebeškem navdihu so se v priprošnji obrnili na sv. Jožefa in velikega zaščitnika krščanske družine moledujoče prosili za pomoč. Zaupljivo so se obrnili nanj s prošnjo, naj njihovega izgubljenega sina sprejme v svoje očetovsko varstvo.

Uslišanje prošnje in čudež

V molitvi se niso utrudili in kot po čudežu je njihov sin doživel razsvetljenje. Vrnil se je domov in za vedno opustil svoje grešno življenje.

Sv. Jožef je hitro uslišal ponižno prošnjo nesrečnih staršev. Potem ko so tri dni goreče molili k njemu, je mladenič stopil vase in resno premislil, kakšna nevarnost mu grozi, če bo izgubil lastno dušo.

Kar zmrazilo ga je ob misli na brezno greha, v katerega je zapadel, in pomislil je na brezskrbne dni svojega otroštva. Sramoval se je svojih preteklih dejanj in grenko obžaloval svoje napake.

Odločil se je, da se vrne domov takoj, ko bo mogoče. Zapustil je vojsko, znova začel častiti Boga ter spet postal kreposten mladenič, kakršnega so nekdaj poznali.

Obstaja še nešteto podobnih zgodb staršev, ki so se v stiski obrnili na sv. Jožefa in ga prosili, naj njihovega sina ali hčer zaščiti pred duhovno pogubo.

Kot pri vsaki drugi molitvi se Bog nežno ozira na vse, ki verno in vdano molijo, sv. Jožef pa je v številnih primerih njihov mogočen priprošnjik.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.