Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Neobičajen nastop operne pevke v čast Devici Mariji in materinstvu

OPERA SINGER

Classic FM | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 27/02/21

Wallis Giunta je nedavno predstavila materinstvo v vsej njegovi slavi

Kanadska operna pevka Wallis Giunta je ljubiteljem opere pred kratkim priredila koncert presenečenja. Mezzosopranistka je v svečani opravi na oder stopila v neobičajni družbi: v naročju je držala malega sinka svoje violistke Marine Thibeault.

Učinkovitost uspavanke

Pred začetkom koncerta je Giuntova poslušalcem pojasnila, da se je deček Lucien ravnokar prebudil iz popoldanskega počitka. Pevka se je skupaj z njegovo mamico odločila, da bo na dečku preizkusila učinkovitost Brahmsove uspavanke, ki je bila na koncertnem programu.

“To je pesem, ki jo Marija v noči Jezusovega rojstva prepeva angelom. Prosi jih, naj umirijo veter in utišajo listje na drevju, da bi njeno dete lahko spalo. Lucien je v zaodrju malce zadremal, zato sva pomislili, da bi se nama pri tej pesmi lahko pridružil,” je Giuntova pojasnila zbranemu občinstvu.

Pevka je z angelskim glasom začela peti nežno uspavanko, Lucien pa ji je pri tem pozorno prisluhnil. Deček je bil med nastopom čisto tiho in zdelo se je, da je njegova pozornost v celoti usmerjena v mamico, ki je poleg Giuntove igrala violo. Kanadski pevki pa je tudi z dojenčkom v naročju uspel osupljiv nekajminuten nastop.

Materinstvo na delovnem mestu

Predstava ni bila čudovita le zaradi izvrstne uspavanke, temveč tudi zato, ker je opero še bolj približala poslušalcem: videli so, kako je zaposlena mamica svojega otročiča vzela s seboj v pisarno – no, v tem primeru opero! In, se razume, čestitke tudi Giuntovi, ki je pesem ne le vrhunsko odpela z dojenčkom v naročju, pač pa ji je uspelo dečka tudi povsem umiriti, čeprav je bila njegova mamica v neposredni bližini.

Dogodek je na številne načine povzel vso lepoto materinstva.Najbolj pa je morda pokazal, da si matere že skozi stoletja za svoje otročiče želijo predvsem eno: miren spanec!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
materinstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.