Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 15. junija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Aleteijina rubrika Ženska ženski praznuje obletnico: “Četrtki so postali en tak ženski dan”

CONFIDENCES ENTRE DEUX AMIES

ESB Professional / Shutterstock

Aleteia Slovenija - objavljeno 22/02/21

Rubrika Ženska ženski praznuje tri leta. V tem času vas je nagovorilo kar 148 naših sogovornic

“Želela sem, da smo ženske druga drugi v navdih. Da imamo na eni strani priložnost, da spregovorimo o svojih preizkušnjah, lepih in manj lepih dnevih, na drugi strani pa vidimo in spoznamo, da se s podobnimi težavami spopadamo prav vse. Če pa ob prebiranju članka dobimo še kakšen koristen nasvet, je to le še dodaten plus,” se snovanja rubrike Ženska ženski spominja naša nekdanja sodelavka Barbara Oprčkal.

Idejo za te vrste pogovorov je dobila, ko je razmišljala o tem, kako bi v Aleteijini rubriki Zanjo začela neko stalno podrubriko, v kateri bi ženske odgovarjale na 10 vprašanj, v njih pa bi delile svoje izkušnje, spoznanja, nasvete … in svojo življenjsko zgodbo.

“Izhajala sem predvsem iz tega, da je prav, da ženske druga drugi stojimo ob strani, da si pomagamo, da se poslušamo. Na začetku sem sicer imela v mislih, da bi v rubriko vključila predvsem bolj morda znane in uspešne Slovenke, potem pa se je izkazalo, da je ta kriterij povsem nepotreben. Prav vsaka izmed nas je posebna. Vsaka na svoj način prispeva v ta svet. Vsaka ima svojo zgodbo, svoj pogled in svoj nasvet.”

WEB3-BARBARA-OPRCKAL.jpg
Barbara Oprčkal

“Rubrika mi je bila v velik navdih. Vsaka sogovornica na svoj način,” pravi Barbara. “Četrtki so postali en tak ženski dan. Dan za klepet, dan za nasvet, dan za spoznavanje, predvsem pa dan, ko je še bolj postajalo jasno, da smo ženske čudovite, nepogrešljive in da nismo zastonj ‘boljša polovica’,” pomežikne Barbara in spominja, da imamo na Aleteii tudi “kotiček za moške”, in sicer rubriko Moške skrivnosti.

V fotogaleriji smo zbrali le nekaj drobcev iz bogate zbirke misli, izrečenih v rubriki Ženska ženski. Vse pogovore pa najdete tule.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.