Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 30. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

“Če bi bilo v moji moči, bi medicinskim sestram dala dva meseca dopusta”

WEB 3 SARA NEMET

Sportida

Lojze Grčman - objavljeno 02/01/21

Mlada Prekmurka študira zdravstveno nego in izvaja prakso na intenzivni negi ljubljanske infekcijske klinike

“Vidim, kako se medicinske sestre obremenjene, izčrpane. Včasih razmišljam, ali je vredno vse življenje delati na ta način. Želim si, da bi ljudje ta poklic bolj cenili. Gre za res naporno delo, še posebej v trenutnih razmerah. Mnoge ne želijo v ta poklic, ker je slabo plačan, delati pa je treba zelo trdo in v zahtevnih okoliščinah in urnikih. Sodelavke se mi včasih prav smilijo,” svet, v katerega je intenzivno vstopila v zadnjih mesecih, opisuje Sara Nemet.


kapucin Jurij Štravs

Preberite še:
Da brat Jurij lahko obiskuje bolnike s covidom, si je po 17 letih obril brado!

Mlada Prekmurka študira zdravstveno nego in izvaja prakso v epicentru bolnišnične oskrbe za najtežje paciente s covidom – na intenzivni negi ljubljanske infekcijske klinike: “Če bi bilo v moji moči, bi medicinskim sestram dala dva meseca dopusta. Tudi bolniki so pod stresom in včasih malo sitni. Ampak na infekcijski kliniki delujemo kot mala družina. Naša šefica se trudi za vse, za vsako težavo najde rešitev.”

WEB 3 SARA NEMET
OSEBNI ARHIV

web 3 rok sojer

Preberite še:
Bodibilder, ki rešuje življenja na oddelku za covid: “Daješ del sebe. To je največ.”

Sara izvrstno dokazuje, kaj vse je mogoče združiti ob dobri organizaciji. Poleg študija in dela redno trenira nogomet. Igra za državne prvakinje iz Beltincev, nastopa v ligi prvakinj in je tudi članica slovenske reprezentance. A zdravstvo je prioriteta. Poklic medicinske sestre ji je tako prirasel k srcu, da si ga želi opravljati vse življenje.
Preberite še:
Navdihujoče korona zgodbe, ki so zaznamovale leto 2020

Obširneje v #najstu

Obširen pogovor s SaroNemet je objavljen v novi številki revije #najst, v kateri vsak mladostnik najde kaj zase. Zadnjo izdajo lahko prelistate tule.

WEB 3 SARA NEMET
Sportida

“Delam ali sedem ali deset ali pa dvanajst ur – nočno dežurstvo. Navadila sem se na delo in opremo, kot je na primer skafander. Med dežurstvom sem tri, štiri ure pri bolnikih v sobah. Nato se oprham (v skafandru se telo zelo poti, op. a.) in najem. Nato delam druge stvari, kot so priprava skafandrov za drugo ekipo in terapij, analiza krvi … Drži, pri nas so bolniki z najhujšo obliko covida. Biti moraš zelo odgovoren. Ampak po nekaj mesecih mi gre že zelo dobro, zelo mi tudi zaupajo,” je vesela naša sogovornica.
Preberite še:
Navdihujoče korona zgodbe, ki so zaznamovale leto 2020


JERNEJ BERDEN

Preberite še:
Zdravnik ob bolnikih s covidom: “Kristjani imamo več razlogov, da se ne vdamo strahu”


web 3 martin golob krave

Preberite še:
Martin Golob v letu 2020 – od štale do pošiljke kislih kumaric

Tags:
koronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.