Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

“Jezusa ne zanima, koliko lučk imate in kako so očiščene šipe. To ni bistveno.” Kaj pa je?

web 3 martin golob

Lojze Grčman - objavljeno 20/12/20

Potrudimo se za "zadnji šprint pred božičem," nas spodbuja Martin Golob

“Glej, dekla sem Gospodova, zgôdi se mi po tvoji besedi,” molimo pri angelovem češčenju vsak dan. To pa so pravzaprav Marijine besede. Z njimi je, kot poroča današnji Lukov evangelij (Lk 1,26-38), privolila v Božji načrt, ko jo je obiskal angel Gabrijel in ji ga razkril. Čeprav je bila ob tem nemalo presenečena. A rekla je da.

“Marijina vera ni naučena, ampak prihaja iz poslušanja. Kako pa lahko poslušam Boga? Tako, da sem mu blizu, da molim,” se je tudi Martin Golob, župnik v Grosupljem in na Lipoglavu, navezal na Marijin “amen”, pritrditev, ki pomeni vdanost v Božjo voljo: “Z besedo amen rečemo: Gospod, naj bo tako, kot ti želiš.” Pri tem nam je Marija prvovrstni zgled.


web 3 simon potnik 1

Preberite še:
“Ko nam je nekaj ‘vzeto’, veliko bolj budno spremljamo kot pa prej, ko smo morda dremali v cerkvi”

Prinašajmo luč in upanje

Na adventnem vencu gori že četrta svečka. V četrtek se bo rodil Odrešenik. “Je moja vera le beseda, smrekica, figurice? Ali pa si želim narediti korak k spreobrnjenju in zaradi Boga postati bolj prijazen, razumevajoč, pošten, manj len? Boga ne briga, koliko lučk imamo doma in kako so počiščene šipe. Seveda je tudi to pomembno, a ni bistveno,” je v prenosu maše še dejal župnik Martin.

“Pomembno je prinašati luč in svetlobo Jezusa, z njim prihaja v srce upanje.” Če ga ljudem morda ne moremo prinašati fizično, pa lahko koga razveselimo s klicem, toplo besedo, tolažbo. Potrudimo se za “zadnji šprint pred božičem,” nas spodbuja Martin Golob.


web 3 martin golob vlog 51

Preberite še:
Zakaj bo letošnji božič res lep? Ker ne bo “popoln”
Preberite še:
Martin Golob: Smo mojstri jamranja in kritiziranja, najti veselje v svojem srcu je pa že malo večji izziv

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.