Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Papež nas vabi, da zmolimo ti dve molitvi za edinost

WEB3;MAN;HANDS;PRAY;BIBLE;Shutterstock_792867121;KS01

Andrey_Popov | Shutterstock

Agnès Pinard Legry - objavljeno 15/10/20

Papež je pred kratkim objavil novo okrožnico z naslovom "Vsi bratje". Zaključil jo je z dvema čudovitima molitvama, ki ju je sestavil sam

Najnovejša papeževa okrožnica “Vsi bratje” obsega 90 strani in je prevedena že vsaj v osem jezikov. Kot ime pove, je posvečena bratstvu. Zaključi se z dvema sijajnima molitvama izpod peresa papeža samega. Ena je posveča Stvarniku in nas vabi k prepoznavanju dobrega in lepega v vsakem ljudstvu, medtem ko je druga ekumenska molitev.


MASK

Preberite še:
10 papeževih napotkov, da bomo ozdravljeni virusa, ki je bolj škodljiv kot koronavirus

Molitev k StvarnikuGospod in Oče človeštva,ki si vsa človeška bitja ustvaril z istim dostojanstvom,vdihni v naša srca duha bratstva.Naj sanjamo o srečanju, dialogu, pravičnosti in miru.Pomagaj nam ustvarjati bolj zdrave družbein bolj časten svet,brez lakote, brez revščine, brez nasilja, brez vojn.Odpri naša srca vsem ljudstvom in narodom zemlje,naj prepoznamo dobro in lepo,ki si ga posadil v slehernem izmed nas, da bi tkali vezi edinosti, da bi kovali skupne načrtein delili naše upanje. Amen!Preberite še:
Kako moliti? Sedem nasvetov Janeza Pavla II.

Krščanska ekumenska molitevNaš Bog, troedina Ljubezen,po občestveni moči tvoje božje globine naj se po nas pretaka reka bratske ljubezni.Podari nam ljubezen, ki odseva v Jezusovih kretnjah,v njegovi družini v Nazaretu in v prvih krščanskih skupnostih.Podeli nam kristjanom moč, da bomo živeli evangelij in v vsakem človeškem bitju odkrivali Kristusa,da bomo videli Križanega v stiskah zapuščenih in pozabljenih bratih tega sveta ter Vstalega v vseh tistih, ki so ponovno vstali.Pridi, Sveti Duh, pokaži nam lepoto, ki odseva v vseh ljudstvih sveta,naj odkrijemo, da so vsa pomembna, vsa potrebna,
da smo vsi različni obrazi istega človeštva, ki ga ljubiš. Amen!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


Seyed-Mohammad-Mahd

Preberite še:
Krščanski spreobrnjenec iz Irana: “Sveto pismo je vse, kar imam”


Michael Beynon

Preberite še:
Mladenič, ki je kljub dvomom zdravnikov pretekel londonski maraton


IN-LAW - FAMILY - COUPLE

Preberite še:
5 predlogov za može, s katerimi lahko postanete izvrsten zet

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.