Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Zakaj bi moral biti humor nujen sestavni del vsakega kristjana

MAN AT CHURCH

Vera Petrunina | Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 19/07/20

Včasih se zdi, da je vera tako resna in duhamorna zadeva, da bi morali biti kristjani nujno nadvse resnobni, strogi in celo turobni

Ni dvoma, nekatere situacije v našem (verskem in siceršnjem) življenju so resne, žalostne in zaskrbljujoče. Ni dvoma tudi, da so nekateri dogodki iz naše vere taki, pomislimo samo na Kristusovo trpljenje in smrt. A p. James Martin, avtor knjige Nebesa (ni)so hec, v svoji knjigi proučuje številne razloge, ki jih kristjani imamo za to, da smo veseli.

Trdi, da bi moral biti odnos z Bogom za človeka tako osrečujoč, da bi to veselje prevevalo celotno človeško bitje in se kazalo tudi navzven. Eden izmed pokazateljev veselja je zagotovo smisel za humor, saj p. James Martin pravi, da so za kristjana veselje, humor in smeh bistvo duhovnega življenja. V enem izmed poglavij knjige takole navaja enajst in pol razlogov za dober humor.


POPE FRANCIS

Preberite še:
Pravijo, da Cerkev ni za šale, a preberite to …


COVID

Preberite še:
12 najlepših navedkov Janeza Pavla II. o ljubezni, zakonu in družini


web 3 peter tomazic

Preberite še:
Mož in oče mehkega srca ter nalezljivega nasmeha razkriva, pri čem ga žena najbolj pohvali


LEADERSHIP

Preberite še:
Kako na primeren način vzpostaviti avtoriteto – nasveti vojaškega generala

Tags:
humor
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.