Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 18. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Težko vračate ljubezen ljudem, ki so neprijazni do vas? Ta video vas bo opogumil

GIRL GETS GIFT

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Urška Kolenc - objavljeno 11/03/20

Video s pomenljivim naslovom Roto (Zlomljen)

Ste si v tem postnem času zadali nalogo, da boste prijazni do vseh ljudi ne glede na to, kako se oni obnašajo do vas? Včasih je to pravzaprav mala malica, a zaplete se, ko nam osebe tega ne vračajo. Podobne težave ima deklica v videu, ki si prizadeva na svet prinašati ljubezen in dobro, a ji drugi ne dajo možnosti, da bi to lahko uresničila.


WEDDING RECEPTION

Preberite še:
Video, ob katerem boste jokali od ganjenosti in smeha hkrati

Ko že izgubi upanje …

Sošolci v razredu so do nje apatični, se ji izogibajo in govorijo za njenim hrbtom. Z veliko sliko srca potrta odide domov. Na poti se ustavi v trgovini z darili, da bi ob pogledu na bleščeče stvari za nekaj časa pozabila na svojo stisko. Tam jo trgovec v strahu, da bi kaj razbila, odslovi na grd način. Za seboj ima zelo neprijeten dan, ob prihodu domov pa ji niti starši ne namenijo potrebne tolažbe. Deklica začenja verjeti, da ni vredna ljubezni.


RELACJA

Preberite še:
Zakaj odnos lahko propade?

… dobi roko pomoči

Ko otožna in razočarana sama sedi na klopi, do nje pristopi neznanec – nihče drug kot Jezus – in ji podari veliko žareče srce. Z njim se zacelijo vse dekličine rane, ki so ji jih prizadejali drugi. Povrne se ji upanje v dobro, ki ga začne razdajati drugim.

Deklica postane nov človek in z novo energijo, ki jo prejme, začne pomagati tistim, ki so jo ranili. Spozna, da pomoč potrebujejo še bolj kot ona. Dogajanje od daleč spremlja Jezus, ki v rokah drži dekličino sliko srca, ki mu jo je podarila.


ORANGUTAN

Preberite še:
Video, ob katerem se boste stopili. Neverjetni orangutan

Nobena bolečina ni zaman

“Vaša bolečina ni bila zaman, in rane, ki jih nosite v srcu, lahko ozdravite z najbolj resnično Ljubeznijo, ki jo lahko spoznate,” so zapisali ob videu.

Tudi mi imamo priložnost, da z bližino in dobrimi deli lajšamo stiske in bolečine drugih, hkrati pa bomo bližje Njemu, ki nas še posebej med postnim časom spodbuja, da se ga še bolj oklenemo. Se bomo odzvali?


TICKET WITHOUT A SEAT

Preberite še:
Video, ki pretrese: Da ne boste osramočeni, raje prvi odstopite sedež


EMMA RISTORI

Preberite še:
To je Emma. Mama, ki se je borila za življenje svojega sina


WALKA O WŁADZĘ

Preberite še:
“Če se borim proti ženi, še nisem dojel, kdo je moj resnični sovražnik”


MONEY

Preberite še:
5 preprostih načinov, kako privarčevati

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.