Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kratek vodič javljanja na telefonski klic

RELATIONSHIP

Wavebreakmedia | Shutterstock

Urška Kolenc - objavljeno 20/02/20

Ste že kdaj razmišljali o tem, kako se oglasite telefonski klic?

Gotovo se vam je že zgodilo, da vas je sredi obilice dela in v trenutku nerazpoloženosti presenetil telefonski klic. Če se na zaslonu izpiše številka dobrega prijatelja ali ljubljene osebe, se gotovo odzovete z večjo naklonjenostjo, kot če vas pokliče neznanec, ki vam v sklopu svojega dela želi zastaviti nekaj vprašanj.

Ko nekoga pokličemo po telefonu, je ponavadi potrebnih le nekaj sekund, da začutimo razpoloženje osebe na drugi strani telefona. Jasno je, da ne moremo biti vedno dobro razpoloženi, ampak vsi imamo radi, ko na drugi strani zaslišimo prijazen glas.


TIRED

Preberite še:
9 nasvetov za izboljšanje koncentracije

Nekaj napotkov

Čeprav telefonski klic marsikdaj opravljamo v naglici, bodite pozorni na naslednje vidike:

  • Ko sprejmete klic neznanega klicatelja, se namesto z nevljudnim “halo” oglasite s “prosim”. Če ste vi tisti, ki opravljate službeni klic, se po pozdravu predstavite z imenom in priimkom ter pojasnite, s kakšnim razlogom kličete. Osebo vprašajte, ali utegne govoriti z vami, v nasprotnem primeru se pozanimajte, kdaj jo lahko pokličete ob zanjo bolj primernem času.
  • Na telefonski klic se odzovite z nasmehom na obrazu in z umirjenim tonom. To bo namreč vplivalo na barvo vašega glasu, zveneli boste naklonjeno in veselo. Po njem bo sogovornik na drugi strani slušalke lahko začutil sprejetost, zadovoljstvo in veselje.
  • Če je mogoče, se udobno namestite ali se sprehodite po hodniku in v tistem trenutku ne počnite ničesar, kar bi lahko odvračalo vašo trenutno pozornost od pogovora. Osredotočite se na to, kar bi vam sogovornik rad povedal. Če se ravno v tistem trenutku ne utegnete pogovarjati, ker ste sredi pomembnega dela, to kar se da prijazno sporočite.

POLACY O UŻYWANIU TELEFONU W KOŚCIELE

Preberite še:
Ko telefon pri maši ni nekaj slabega

  • Ko se javite na telefonski klic, odložite delo, ki ga opravljate. Ne povzročajte šumov z računalniško miško in udarjanjem na tipkovnico, vmes ne odpisujte na druga sporočila, prav tako ne šelestite z obračanjem strani knjige ali časopisa. Javljanje s polnimi usti hrane ni primerno in vljudno, kar bo sogovornik gotovo prepoznal.
  • Pomembno je, da govorite počasi in razločno, sogovorniku pa ne segate v besedo.
  • Pozorni bodite na glasnost pogovora in temo, o kateri se po telefonu dlje časa pogovarjate s prijateljico, saj gotovo ne želite, da bi o težavah z bivšim fantom slišali vsi potniki na mestnem avtobusu ali v čakalnici.


KLAVDIJA TRDINA

Preberite še:
“Včasih se moram opomniti, da nikoli v ničemer nisem sama”


MOTHERHOOD

Preberite še:
5 trikov, da zjutraj ne boste več pozni


GRZEGORZ CZERWICKI

Preberite še:
Neuspešno je iskal sestro. Nekega dne se je odpravil v neznano mesto in …

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.