Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Čustvena in neverjetna ljubezenska zgodba Cinthie in Huga

web3-wedding-hugo-cinthia-hugoecinthia.jpg

Instagram-hugoecinthia

Cecilia Zinicola - objavljeno 30/12/19

Njuna pot se je gradila počasi prek spoštovanja, prijateljstva, ljubezni in vere

Cinthia Zanuni in Hugo Rohling sta zaljubljena. Videoposnetek, ko sta na svoji poroki plesala valček, se je mnogih zares dotaknil. Razkril pa je tudi, kako je mladi par naredil vse, kar je bilo treba, da bi odpravila ovire med sabo.
Preberite še:
Otrok na invalidskem vozičku revnim vrstnikom podarja kolesa

Spoznala sta se prek aplikacije za zmenke. Hugo je zaradi motoristične nesreče ostal na invalidskem vozičku, Cinthia pa je pred kratkim izgubila svojega fanta v drugi prometni nesreči.

Mlademu Hugu je bilo zelo težko najti žensko, ki bi se resnično zanimala zanj, saj je pogovor vsakič končal ob omembi njegove invalidnosti. Vse dokler ni srečal Cinthie, ki njegove invalidnosti ni videla kot ovire, ampak kot priložnost, da ga bolje spozna.

Počasi sta začela pot, ki je gradila njun odnos z veliko naklonjenosti in trdnosti. Njuna ljubezen se je tako le še bolj bogatila, njuni srci pa sta postajali vedno bolj združeni.


ANGELICA, CATERINA, MALINVERNI

Preberite še:
V Compostelo na invalidskem vozičku? “Vse bo v redu, uspeli bomo!”

web3-hugo-cinthia-8-instagram-hugoecinthia.jpg
Instagram-hugoecinthia

PRIJATELJSTVO

Eden temeljnih stebrov z začetka njune zveze je bilo prijateljstvo. “Bolj kot vljudnost sva gradila prijateljstvo, zvestobo in sodelovanje med nama. Z Bogom ob strani sva gradila sanje. Danes je težko najti odnos, ki temelji na vsakodnevni izbiri, zaupanju, prijateljstvu, sodelovanju in občudovanju.”

SPREJEMANJE

Obstajajo stvari, ki jih ni mogoče spremeniti, toda ko obstaja resnična ljubezen, smo sposobni živeti z njimi. “Prvi se spoprijemamo s svojim stanjem. Najbolj žalostno je to, da nimaš nikogar, ki bi ga ljubil, a ljubiti nekoga je zagotovo privilegij. Sprejela si me takšnega, kot sem, čeprav si se sprva bala, ker je bil izziv – a vendar se ti nikoli nisem smilil.”
Preberite še:
Inovator in izvrsten športnik, čeprav je invalid že od 12. leta

IZBIRA

Cinthia pravi, da se je odločila, da bo živel življenje v dvoje. “Mnogi ljudje takrat niso razumeli moje izbire. V času, ko sem srečala Huga, je vse imelo popoln smisel. Je neverjeten moški, ki me uči biti hvaležna za vsak dan, ki ga lahko živim. Kako lepo je imeti nekoga, na katerega lahko računamo, s katerim si delimo življenje in katerega lahko ljubimo!”

VERA

Vera je bila pomembna podlaga njune poti. “Vedno sem sanjal, da bom imel ob sebi žensko, ki bi naredila spremembo v mojem življenju. Videl sem, da so se Božje obljube izpolnile na veliko lepši in popolnejši način, kot sem si kdaj želel ali sanjal. Tudi v težkih časih sem videl Božjo roko in Božjo pomoč.”


I'LL PUSH YOU

Preberite še:
Ganljiva zgodba o nezlomljivem prijateljstvu: v Compostelo na invalidskem vozičku

web3-hugo-cinthia-3-instagram-hugoecinthia.jpg
Instagram-hugoecinthia

POMOČ

Hugo pravi, da je medsebojna pomoč vedno prisotna. “Skrb, ki jo imava drug do drugega, je to, kar sva drug za drugega. Ko je blizu, ji dajem veliko ljubezni, ko je daleč, po njej hrepenim. Konec koncev pa je vedno tu, v mojem srcu! To, da te imam ob sebi, je zame popolna varnost. Ne bojim se živeti! Ti si moje varno pristanišče!”

OBLJUBA

Pred svojci, prijatelji in pred Bogom sta zapečatila svoje prijateljstvo in svojo prihodnost. “Ti si najboljše darilo. Sprejemam te kot mojo ženo in obljubim, da se bom vsak dan trudil biti moški, o katerem si vedno sanjala. Sva na začetku dolgega življenja v dvoje. Boga prosim, naj nama za vedno podeli vso ljubezen, ki naju je združila, in naj ohrani najino vero.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič. 


PRAY

Preberite še:
Božič: kič ali štala?


Table de Noël

Preberite še:
Božični prazniki s sorodniki? Tukaj je nekaj nasvetov, da se izognemo konfliktom


ADVENT,WREATH

Preberite še:
Ali veste, kje in kdaj so prvič obhajali polnočnico?

Tags:
preizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.