Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Umirite se, tako da Bogu darujete svoje skrbi

VULNERABLE

Shutterstock-fizkes

Philip Kosloski - objavljeno 29/12/19

Ko vas obdaja tesnoba, svoje občutke darujte Bogu in molite za svoj dušni mir

Tesnoba je pogosto eden najbolj zoprnih občutkov, zaradi katere smo napeti po celem telesu. To lahko povzroči veliko čustvenega in telesnega trpljenja, ki ga človek zelo težko prenaša.


YOUNG MAN,STRESSED

Preberite še:
9 nasvetov za obvladovanje tesnobe

Čeprav nam trajnega dušnega miru ne bo prinesla ena sama rešitev, je zelo pomembno, da svoje trpljenje darujemo Bogu. To velja za katerokoli obliko trpljenja, saj nas spominja, da nismo nikoli sami in da si Bog želi biti z nami ter nam olajšati težko breme. Ta molitvena daritev je lahko dodatek katerikoli terapiji, s katero morda poskušamo odpraviti duševne in telesne vzroke svoje tesnobe.

Darujte svoje trpljenje

Ne glede na to, kaj vam leži na srcu, združite svoje trpljenje z Jezusovim trpljenjem na križu ali celo s trpljenjem malega Deteta Jezusa v Betlehemu. Darujte ga Bogu in naj mir prevzame vašo dušo.

Pomagate si lahko s to molitvijo, prirejeno po Družinskem molitveniku iz leta 1845.

Naj moja duša ne bo obtežena, moj ljubi Odrešenik; naj je ne prežema strah. Verujem, da si ti, Gospod, najvišje dobro. Pomagaj mi, da bom znal svoje težave videti v pravi luči – kakor jih vidiš ti. Zgodi se tvoja volja, kakor v nebesih, tako na zemlji. Nakloni mi milost, da bo zmogel izpolniti tvojo nebeško voljo.Darujem ti samega sebe in posledice svoje trenutne tesnobe. Sprejmi me, te prosim, pomagaj mi prebroditi te in vse druge težave, ki me pestijo na tem svetu. Z vso večnostjo pred seboj naj stvari vidim v njihovi resnični luči.Podari mi pristen in trajen mir in mi pomagaj, da bom vse stvari počel v tvojo slavo in bil tako deležen Tvojega večnega počitka Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


STEVIE WONDER

Preberite še:
Stevie Wonder: Družina je najboljše, kar se mi je zgodilo v življenju. Nič je ne more nadomestiti!


Famille lors d'un dîner de Noël

Preberite še:
Trije koraki za boljši pogovor med prazničnimi obedi


FELICIA SAUNDERS

Preberite še:
Fotografije doječih mater s pomenljivim pomenom. Vse so čudovite!

Tags:
molitevtesnoba
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.