Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

8 molitev Janeza Zlatoustega, ki zadenejo Božje srce

Petite fille en train de prier

© Africa Studio | Shutterstock

Kathleen N. Hattrup - objavljeno 19/09/19

Te kratke molitve se imenujejo tudi "molitvene puščice". To so kratki opomniki v dnevu, s katerimi se zavemo, da smo vedno in povsod v Božji navzočnosti

Spodnjih osem “molitvenih puščic” pripisujejo sv. Janezu Zlatoustemu. Te molitve so kratke in pogoste misli, ki jih čez dan izrekamo Gospodu, kot opomniki, da smo vedno in povsod v Božji navzočnosti in Boga prosimo usmiljenja.

V dolgoletnem izročilu Cerkve so te kratke molitve – naši drobni pozdravi, ki jih čez dan izrekamo Gospodu – dobile različna poimenovanja. Med drugim jim rečemo tudi molitveni vzdihi ali molitvene puščice.


PADRE PIO

Preberite še:
Ko je pater Pij za koga molil, je uporabil to učinkovito molitev

Zadnji izraz je za opis kratkih, spontanih molitev uporabil tudi pater Pij. Rekel je, da so kakor “puščice, ki zadenejo Božje srce”.

Zbrali smo osem “molitvenih puščic” Janeza Zlatoustega:

Gospod, razsvetli moje srce, ki ga je zatemnilo grešno poželenje.Gospod, pošlji mi na pomoč svojo milost, da bom lahko častil tvoje ime.Gospod Jezus Kristus, zapiši me v knjigo življenja, ki naj se po tvoji milosti dobro konča.Gospod, poškropi moje srce z roso svoje milosti.Gospod, naj bom hiter v dobrih mislih.Gospod, podeli mi solze in spomin na smrt, pa tudi kesanje.Gospod, vsadi vame korenino vsega dobrega: Božji strah v moje srce.Gospod, naj te ljubim z vso dušo in vsem razumom in naj vedno izpolnjujem tvojo voljo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič. 


UPIĘKSZANIE CIAŁA

Preberite še:
Spreobrnjeni tetovator: moli pred vsako tetovažo in odklanja tetoviranje podobe hudiča


FIREMAN

Preberite še:
11 priprošnjikov za ljudi v tveganih poklicih


IMIONA DLA BLIŹNIACZEK

Preberite še:
Starša postala pri 72 in 83 letih: ni vse, kar je mogoče, tudi prav

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.