Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kaj se zgodi, ko duhovnik pokliče na napačno številko?

FATHER Goyo Hidalgo

Fr. Goya | Twitter | Fair Use

Matthew Green - Gelsomino del Guercio - objavljeno 15/08/19

Oče Goyo Hidalgo je na Twitterju objavil neverjetno zgodbo, ki se je v trenutku razširila po spletu

Oče Goyo je katoliški duhovnik, ki prihaja iz Španije, duhovniško službo pa opravlja v Kaliforniji. Junija je doživel eno tistih “Božjih naključij”, ko ga je pomota pripeljala do tega, da je pomagal nekomu v stiski.

“Tukaj oče Goyo. Pokličite me”

Oče Goyo je nameraval poklicati drugega župljana, ker pa se ta ni oglasil, mu je na glasovni pošti pustil tole sporočilo: “Tukaj oče Goyo. Vem, da bi se morala pogovoriti. Pokličite me.” Niti pomislil ni na to, da ni poklical prave osebe, zato sprva sploh ni bil presenečen, ko je dve minuti kasneje telefon že zazvonil.


SCAPULAR

Preberite še:
Škapulir je duhovnika rešil pred usodnim strelom

Vendar na drugi strani telefonske slušalke ni bil glas župljana, ki ga je oče Goyo želel priklicati, ampak neznan moški, ki mu je dejal: “Že dolgo sem hotel govoriti z duhovnikom, vendar me je bilo strah in si nisem upal storiti prvega koraka. Kako ste vedeli, da me morate poklicati?” Oče Goyo pa je na Twitterju razložil, da tega seveda sploh ni vedel. Preprosto je poklical napačno številko.

Kako se je nadaljevalo?

Zgodba se je v trenutkue razširila po spletu, zato je kasneje oče Goyo razkril še njeno nadaljevanje in razplet.

Pravi, da gre takrat, ko nas Bog uporablja za svoje orodje, za nekakšen “dvojni obtok”, saj Božja milost prehaja skozi nas, nato pa se vrne in vpliva tudi na nas. To naključje se je zgodilo na zadnji dan njegovega dela v župniji. Bil je v skušnjavi, da tega župljana sploh ne bi poklical, saj naj bi bil “tam samo še jutri”, potem pa stvar tako ali tako ne bi bila več aktualna.


ELISE LINDQVIST

Preberite še:
“Gospod me je želel živo, čeprav še nisem vedela za Njegov obstoj”

Bog je poskrbel za oba hkrati

Vseeno ga je poklical, a je pomotoma poklical na telefonsko številko v New York namesto v Kalifornijo – oseba, ki jo je poklical, je bila torej na drugem koncu države. A bila je točno tista oseba, ki jo je tudi oče Goyo v tistem trenutku na nek način potreboval.

“Moški, ki sem ga pomotoma poklical, je molil za to, da bi se mu kdo oglasil. A tudi jaz sem bil v situaciji, ko sem potreboval duhovno podporo, in tako je na zelo neverjeten način Bog poskrbel za oba hkrati.”


NICK VUJICIC

Preberite še:
Nick Vujičić: Prav ti si lahko za nekoga čudež

Oče Goyo pravi, da ima sedaj v New Yorku novega prijatelja, preko katerega je vzpostavil tudi stik z enim od tamkajšnjih duhovnikov. Pravi, da svojo disleksijo (ki je pogosto vzrok za to, da meša telefonske številke) vidi v novi luči. “Moja disleksija je bila vedno moja napaka, moja pomanjkljivost. Zdaj pa mi je postala celo všeč,” v smehu doda.

To pa ni edini primer …

Med številnimi ljudmi, ki so odgovorili na tvit, v katerem je oče Goyo delil svojo izkušnjo, je bilo več zgodb o “Božjih naključjih”, ki so jim pomagala pri odkrivanju njihove vere, potem ko so bili dolgo časa oddaljeni od Cerkve.

Neka gospa je na Twitterju zapisala: “V Cerkev sem se vrnila po desetih letih odsotnosti. Prepričana sem bila, da moram obiskati katoliško cerkev. Bila je sobota in pravzaprav nisem imela namena srečati duhovnika. Pojma nisem imela, da bo ravno takrat maša in priložnost za spoved. Duhovnik me je opazil in stopil do mene …”




Preberite še:
Brata dvojčka sta na isti dan skupaj stopila na pot duhovništva

Brez dvoma Bog uporablja običajne okoliščine in naključja, da dela izjemne stvari. Oče Goyo je v svoji pripovedi še povedal, da Boga rad imenuje “nežen tornado, saj počne neverjetne stvari, v katere ne moremo verjeti, in naše življenje postavi na glavo”. Naj ta Božji veter vedno veje v naših življenjih!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Tereza Mohar.




Preberite še:
Veste, kdo je Marija? Odvetnica, ki Jezusa cuka za rokav


AUTISM

Preberite še:
Mislila sem, da se mi bo ob avtističnem sinu zmešalo …


VOLUNTEERS

Preberite še:
Štirje edinstveni vidiki krščanske ljubezni

Tags:
duhovnikhumor
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.