Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 21. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Čudovita molitev, ki vas bo popeljala v svobodo

CONFESSIONAL

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 12/08/19

S to molitvijo se obračamo na apostola Petra in se spominjamo, kako ga je Bog osvobodil iz ječe

Greh nas vedno zasužnji, pa če se tega zavedamo ali ne. Potem ko prvič storimo določen greh, je skušnjava vedno večja in se brez Božjega usmiljenja kmalu sprevrže v razvado.


MAN RAISE HANDS

Preberite še:
Jezus nam kaže, kaj pomeni svoboda

Ta grešna razvada se hitro zakorenini v našem srcu in sčasoma jo je vedno težje odpraviti. V številnih pogledih postanemo “sužnji” tega greha in vedno iščemo priložnosti, da bi ga lahko znova storili.

Grešne razvade se bomo znebili, ko gremo k sveti spovedi in svoj greh položimo pred Boga. Ko bomo s pomočjo tega svetega zakramenta očiščeni, pa lahko vezi greha pretrgamo še z molitvijo k sv. apostolu Petru, da Boga spomnimo, kako je Petra rešil iz ječe, kot je zapisano v 12. poglavju Apostolskih del.


JOACHIM,ANN,MARY

Preberite še:
Molitev za bodočega zakonca z litanijami sv. Ane

Čudovita molitev, ki jo objavljamo v nadaljevanju, nas lahko popelje v svobodo, če jo bomo le molili z resnično vero.

O, Bog, ki si apostola Petra rešil iz ječe, od koder je odšel brez praske: prosimo te, podeli nam milost, da se bomo osvobodili vezi greha, in odreši nas vsega hudega. Po tvojem Sinu Jezusu Kristusu, Gospodu našem, ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


MOJCA-GIACOMELLI-ZIVA-STIGLIC

Preberite še:
“Ženska postane lepa takrat, ko se zave, da je ljubljena”


FORGIVE

Preberite še:
7 duhovnih napotkov, ki jih lahko prejmemo od svojih otrok
Preberite še:
Cerkev na Luni? Oglejte si skoraj pozabljene načrte zanjo!

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.