Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

5 čudovitih svetišč, posvečenih presvetemu Srcu Jezusovemu

SACRE COEUR PARIS

Ultimathule - Shutterstock

Zelda Caldwell - objavljeno 21/07/19

Pobožnost k presvetemu Srcu Jezusovemu se je razširila, potem ko je imela sveta Marjeta Marija Alacoque videnje Jezusa, v katerem ji je naročil, naj častijo njegovo Srce

Začetki pobožnosti k presvetemu Jezusovemu Srcu segajo že v srednji vek, a po  videnjih svete Marjete Marije Alacoque (1647‒1690) je to postala najbolj razširjena katoliška pobožnost moderne dobe.

Marjeta Marija, ki je bila francoska redovnica salezijanskega reda Marijinega obiskanja, je svojim nadrejenim povedala, da je imela videnja Jezusa, ki ji je razodel svojo ljubezen do človeštva in izrazil željo, da bi med ljudmi razširila češčenje njegovega svetega Srca.

Ta pobožnost poudarja Kristusovo ljubezen in sočutje do človeštva. Verniki, ki se posvetijo Jezusovemu Srcu, naj bi pogosto prejemali sveto evharistijo, tudi obhajilo na prve petke, in premišljevali o njegovem trpljenju.

Te čudovite cerkve  so posvečene presvetemu Srcu Jezusovemu in so zunanje znamenje te duhovne pobožnosti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


COUPLE, LOVE, BALCONY

Preberite še:
Romantični zmenki za vsak letni čas


MARUŠA MIŠMAŠ

Preberite še:
“Nasmeh mi pomaga pred štartom, ko sem živčna”
Preberite še:
Raku je rekla adijo in začela zvoniti. Kaj pa se je zgodilo potem?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.