Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mama ga je zapustila, oče ga je tepel: “Moje gorivo je bilo sovraštvo”

Aleteia - objavljeno 18/07/19

"Želel sem ubiti očeta, a nato sem odkril Božjo ljubezen"

Mama je Tima Guenarda zapustila, ko je bil star le dve leti. Oče, alkoholik, je večkrat izgubil nadzor nad sabo in ga tepel. Vse se je še poslabšalo, ko je prišel v sirotišnico in je tamkajšnji direktor dejal: “Kaj naj storimo s tem otrokom? Kakršen oče, tak sin.” Tim je odraščal, poln zamer in nasilja. Želel si je ubiti očeta. “Moje življenje je poganjalo sovraštvo,” ugotavlja. Uspelo mu je pobegniti iz sirotišnice. Živel je na pariških ulicah.


FARHAD

Preberite še:
Spreobrnjeni musliman: “Ni me strah, ker sem izbral svobodo”

Nekdo ga je naučil brati. Žal pa nekdo drug, ki je Tima izkoristil, tudi krasti. Zdelo se je, da bo Timovo življenje katastrofa. Vse dokler ni srečal osebe, ki je nanj pogledala z ljubeznijo. To je bila sodnica, ki mu je ponudila novo priložnost. Srečal se je z osebami s posebnimi potrebami, ki predstavljajo prelomnico v njegovem življenju.


JEN SPRY

Preberite še:
Žrtev trgovine z ljudmi: “Odločila sem se vzeti nazaj, kar mi je bilo ukradeno”

Med njimi je bil tudi Vianney, prvi, ki je ukrotil Timovo nasilje in mu predstavil Jezusa, “Velikega Šefa”. Duhovnik je Timu pokazal Božjo ljubezen in odpuščanje. Njegovo življenje se je dvignilo kot toplozračni balon. Osvobodil se je teže nasilja, odpustil sebi in se naučil ljubiti. Poročil se je z Martino, dobila sta štiri otroke, odpustil je celo svojemu očetu. “Danes pravim, da Bog ni naredil napake. Zakaj? Ker sem srečen,” je spoznal.




Preberite še:
Propadel zakon, odvisnost, ulica. Nato pa mu je Bog pokazal pot na Švedsko




Preberite še:
Skavtinja, ki pomaga sirskim otrokom




Preberite še:
Njegovo življenje je postalo čudovito zaradi hčerke z Downovim sindromom

Tags:
Epizoda Look up
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.