Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 12. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Bi se udeležili brezplačnega spletnega tečaja o evangelizaciji?

Bishop Robert Barron

Bishop Robert Barron | Facebook | Fair Use

John Burger - objavljeno 11/07/19

Tečaj Ognjena beseda je v pomoč pri soočanju s pomanjkanjem verske pripadnosti v svetu

Ameriški škof Robert Barron ponuja brezplačen spletni tečaj o evangelizaciji v prizadevanju, da bi se odzval na “največji izziv našega časa”, na vedno večje število ljudi brez verske pripadnosti.


TEENAGER'S FAITH

Preberite še:
Moji najstniki se odvračajo od vere – kaj lahko storim?

Vse manj versko pripadnih mladih

“To je posebej pereča težava med mladimi,” v uvodnem video posnetku tečaja pove škof Barron. “V ZDA se trenutno več kot 40 odstotkov ljudi, mlajših od 30 let, ne opredeljuje kot versko pripadnih, še slabše pa je med mladimi katoličani, kjer se številka med mlajšimi od 20 let giblje proti 50 odstotkom.”

Inštruktorji na tečaju so člani inštituta Word on Fire (Ognjena beseda), med katerimi je več priznanih ameriških piscev katoliških priročnikov. Tečaj vključuje učne ure z nasveti, kako pristopiti k “ravnodušnim”, pojasnila, kako si “neopredeljeni” pogosto napačno razlagajo Sveto pismo, in strokoven pristop za vse, ki se želijo ukvarjati z evangelizacijo.


ŚLUB

Preberite še:
Kaj sem prosila Boga, ko sem se poročila z neverujočim

Odziv na prošnjo mladih oznanjevalcev

Tečaj je del gibanja, ki ga želi razširiti inštitut Ognjena beseda, ustanovljen pa je bil kot odziv na prošnjo mladih oznanjevalcev, ki so se v okviru svojega dela želeli povezati v mrežo.

“Mladi so bili izredno predani (svojemu delu pri Ognjeni besedi, op. p.) in so si resnično želeli, da bi to postal njihov način življenja,” je pojasnil škof Barron.


KOBIETA Z KOŚCIOŁEM

Preberite še:
5 posvetnih razlogov, zakaj “hodim v cerkev”

Po njegovih besedah je prvi korak v procesu oblikovanje skupnosti oznanjevalcev, ki imajo enako poslanstvo in željo po oznanjevanju Kristusa s pomočjo lepote, dobrote in resnice. “Glavno vodilo Inštituta Word on Fire je ključna naloga urjenja sodobnih pričevalcev, ki bodo učinkovito oznanjevali Kristusa v sodobnem svetu,” je povedal pomožni škof v losangeleški nadškofiji.

“Potrebujemo številčno in dobro izurjeno četo oznanjevalcev,” pa meni direktor omenjenega inštituta, Jared Zimmerer, “ki bodo spodbujali drug drugega, si prek zakramentov prizadevali za tesen odnos s Kristusom in se vsak dan odpravili od doma, pripravljeni, da sodobnemu svetu oznanjajo Kristusa.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


BENEDICT OF NURSIA

Preberite še:
Svetnik, ki je za dan svoje smrti vedel že vnaprej


TINA TROJAR

Preberite še:
“Zaradi hčerk imam še toliko večjo motivacijo, da bi živela izpolnjeno življenje”


AIDA AGUIRRE

Preberite še:
Vplivnica družbenih omrežij spregovorila o svoji nenavadni bolezni

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.