Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Knjiga tolažbe za vse starše z izkušnjo splava

GIRL, READING, PARK

GaudiLab | Shutterstock

Anja Rajter - objavljeno 01/07/19

"Zaslišala je šepet Božjega Duha …"

Tessa Afshar skozi roman Dragulj v pesku preda Božji dotik žalujočim staršem. Roman pripoveduje o svetopisemski ženi Rahábi, ki jo srečamo v Jozuetovi knjigi, Rutini knjigi in Matejevem evangeliju.


AMACA READING BOOK

Preberite še:
Knjige, ki jih morate prebrati to poletje

“Mir je zajel moj um”

Rahába, glavna junakinja romana, ima sestro z izkušnjo smrti otroka. Ko je prosila Boga za odpuščanje, jo je Oče obdal z ljubeznijo:

“Prišla je spokojna tišina, kakršne še nisem izkusila. Mir je zajel moj um, moje srce, mojo voljo in moje telo. Ne vem, koliko časa sem lebdela v tej spokojnosti. Medtem je mojo dušo preželo nekakšno prepričanje, da je Bog odpustil. Ne znam ti razložiti. Vem, da si ne zaslužim tega, ampak to se je zgodilo.”

V zgodbi boste lahko našli toliko podobne tolažbe in božjih dotikov, da vas ne bo pustila ravnodušnih ter jo boste želeli prebirati znova in znova.
Preberite še:
Po koncu šolske ure mora otroke celo “naganjati” iz svoje učilnice


CONFIRMATION

Preberite še:
Dragi sošolec novomašnik
Preberite še:
Izpoved profesionalnega igralca pokra, ki je postal redovnik

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.