Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ste pozabljivi? Samski? Pogosto izgubljate stvari? Lahko vam pomaga ta svetnik

SAINT ANTHONY OF PADUA

By Renata Sedmakova | Shutterstock

Anja Rajter - objavljeno 13/06/19

Pobožnost 13 torkov k sv. Antonu Padovanskemu, v kateri si lahko izprosimo poroko, otroka ali srečen porod

Sv. Anton Padovanski je zavetnik zaljubljencev, zakoncev, žensk in otrok, revežev, popotnikov, pekov in rudarjev; je priprošnjik za srečen porod, proti neplodnosti, vročici, boleznim živine, brodolomu in proti vojnim stiskam. Posebej radi se mu priporočajo tisti med nami, ki so pozabljivi in pogosto izgubljajo svoje stvari, saj je priprošnjik tudi za izgubljene reči.


GIRL PRAYING

Preberite še:
Molitev k svetemu Antonu, da bi našli življenjskega sopotnika

V molitvi pa se mu priporočajo tudi mnogi samski, ki iščejo bodočega življenjskega sopotnika. In mnogi so bili uslišani po njegovi priprošnji ter so danes srečno poročeni zakonci in starši.

Pobožnost 13 torkov

Danes, na praznik sv. Antona Padovanskega, vas vabimo k pobožnosti 13 torkov, v kateri se lahko k njemu obračamo za milosti. Priporočali se mu bomo vseh 13 torkov od torka, 18. junija, pa vse do torka, 13. avgusta. Za zdravje, moža ali ženo, za otroka, srečen porod, lahko pa tudi za katerokoli milost, ki si jo želimo.

Besedilo za molitev najdete na tej povezavi: Pobožnost 13 torkov k Antonu Padovanskemu

Na Slovenskem ima skoraj vsaka cerkev kip, sliko ali oltar, posvečen sv. Antonu. Imamo pa tudi 21 cerkva, ki so mu posvečene. Vabimo vas, da se danes priporočite pri kakšni od teh upodobitev ali cerkva.


SAINT ANTHONY

Preberite še:
Kako je sv. Anton pomagal najti bančno kartico


PERU, BOY

Preberite še:
Kako je posnetek dečka, ki dela domačo nalogo pod cestno svetilko, zaokrožil svet


CELBRITY FATHERS

Preberite še:
9 navedkov slavnih očetov o starševstvu

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.