Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako je Magdalena Gornik videla nebesa, vice in pekel

MAGDALENA GORNIK

IVO ŽAJDELA | DRUŽINA

Nataša Rupena - objavljeno 21/04/19

Med svetniki so verjetno najbolj skrivnostni mistiki, ki Boga doživljajo na poseben, nadnaraven način. Taka je bila tudi Magdalena Gornik 

Magdalena Gornik je živela med letoma 1835 in 1896. Rodila se je na Gori nad Sodražico in pri 13 letih imela svoje prvo videnje. Kmalu za tem je hudo zbolela, od bolečin se nekaj mesecev ni mogla premikati.


MAGDALENA GORNIK

Preberite še:
Posebna žena z Gore pri Sodražici: 47 let brez hrane, Kristusove rane, zamaknjenja

Ker pa je voljno prenašala svoje trpljenje, je imela videnje, v katerem je popolnoma ozdravela. Začela so se vsakodnevna videnja in zamaknjenja. Jezus in Marija sta ji razodevala skrivnosti duhovnega življenja, govorila je z nekaterimi svetniki in večkrat je celo videla nebesa, vice in pekel.

Prenehala je uživati vsakršno zemeljsko hrano in pijačo, živela je le od svetega obhajila, ki ga je prejemala ob nedeljah, in požirka vode. Jezus jo je hranil sam z mističnim obhajilom. 47 let je bila njena edina hrana Jezus. Moški in ženske, preprosti in bogati, laiki in posvečeni od blizu in daleč so prihajali k njej po nasvet.

V nebesih so duše čiste

Nebesa opisuje z besedami: “O, neizrečena lepota! O, kaka svetloba! O, kak veselja poln kraj! Moj Bog! Kako dober si vendar, da me pustiš v svoje veličastvo! O, Ljubezen!” Videla je Jezusa in Marijo, obdane z angeli in neštetimi svetimi dušami. Iz prsi vsake od njih je šel svetel plamen v Jezusove prsi in iz Jezusovih nazaj v njihove. Velikost in lepota teh plamenov so bile po zasluženju vsake od njih in veselile so se v Gospodu.


CHŁOPIEC, MĘŻCZYZNA

Preberite še:
Kje ali kaj so nebesa?

Velika je bila njihova lepota! Duše tam so bile popolnoma prosojne, v belih oblačilih, z venci na glavah in rožami v rokah. Vse so slavile Boga in uživale Njegovo ljubeznivost! Nekoč je župniku rekla: “Ko bi vi videli, kako lepe so čiste duše, bi vedno pridigali o tem. Tam pojejo tisto pesem, ki je drugi res ne morejo peti!”

Videla je, da je njeno veselje, ko je bila v zamaknjenju v nebesih, toliko večje, kolikor bolj trpi. Sprejemanje in prenašanje trpljenja je bila zanjo pot v kraj, kjer bodo potešena vsa njena hrepenenja.

KRIŽ MAGDALENA GORNIK
URŠKA LESKOVŠEK | ALETEIA

Vice – od tihega do glasnega joka

Vice so ji bile večkrat pokazane in vedno na praznik vernih rajnih, 2. novembra. Videla je, kako se po smrti duša sreča z Jezusom in Marijo in Jezus ji odredi mesto, ki si ga je s svojim življenjem in ljubeznijo do Boga zaslužila.

Duše, ki so bile namenjene v vice, opisuje kot prosojne in tam razvrščene v tri razdelke. Tiste, najbliže nebesom, so bile bele in so se že malo svetile. Z dvignjenimi rokami so molile in tiho ter milo vzdihovale v trpljenju, ki so ga sprejele kot poslednje očiščevanje. Duše srednjega razdelka so bile le po eni strani bele, klečale so, bile žalostne in veliko bolj trpele.


ST LAWRENCE,PURGATORY

Preberite še:
Takole svetniki razkrivajo, kaj so vice in kako je tam

Duš najnižjega razdelka je bilo največ in so najbolj trpele. Bile so popolnoma brez leska in rjave, bridko so jokale in niti moliti jim ni bilo dano! Povedala je še, da trpijo strašno žejo, potrpežljivo trpijo in da prosijo za našo molitev. Sama je svoje trpljenje darovala zanje.

Pekel – padec v prepad

V zamaknjenjih je bilo Magdaleni dano tudi, da je nekajkrat okusila muke pekla. Pot tja je bila, kot da bi nenadoma padla v prepad. Tam so jo kot valovi zajeli črni peklenski plameni. Prostor je bil tako tesen, da se ni mogla premikati, po vsem telesu so jo mučile hude bolečine. V ustih je čutila, kot bi imela žerjavico in strašansko je bila lačna in žejna.


JUSTYNA, PRZYSTANEK JEZUS

Preberite še:
Čeprav se je odločila za pot, ki je vodila v pekel, je Jezus čakal nanjo

Njena najhujša bolečina je bila v tem, da ni čutila nobene tolažbe. Slišala je živalske in človeške glasove, ki so preklinjali drug drugega in Boga. Čeprav je videnje trajalo le nekaj minut, je bila prepričana, da je bila tam več let.

Pekel je kraj večnega trpljenja in večne smrti. Duše tam so v stanju obupa in strahu in nikoli več ne bodo uživale Božje svetlobe. Tam so se znašle tiste duše, ki v svojem življenju niso izkazovale Ljubezni.


WEB 3 DRUŽINA BEC

Preberite še:
“Če si polikan, popoln, izrivaš Boga iz svojega življenja, ker ga ne potrebuješ več”


Jesus-Cross-crucifix

Preberite še:
Neevtanazirani Bog
Preberite še:
Kdor bo na nedeljo po veliki noči opravil sveto spoved in prejel obhajilo …

Tags:
svetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.