Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 19. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Bog nam v resnici nalaga bremena, ki jih ne zmoremo nositi

FRUSTRATION

Photo by Francisco Moreno on Unsplash

Luisa Restrepo  - objavljeno 27/02/19

Kako se z njimi soočiti?

“Nič takega ne more priti, česar Bog ne bi hotel. Vse, kar hoče, pa naj se nam zdi še tako hudo, je v resnici za nas najboljše.” (sv. Tomaž More)


KARL GRŽAN

Preberite še:
Če je Bog Stvarnik in ga kličemo Oče, potem …

Zaradi zaupanja v Boga verjamemo, da dogodki, ki jih On dopusti v našem življenju, nikdar niso takšni, da se z njimi ne bi mogli soočiti ali jih premagati. Verjetno je vsak že kdaj slišal stavek: “Bog ti naloži toliko, kolikor lahko preneseš.”

Nosimo težja bremena, kot jih zmoremo nesti

Danes verjamem drugače, in sicer, da nam Bog nalaga tudi bremena, ki jih nismo zmožni nositi. Dokaz za to najdemo v Getsemaniju, ko Bog svojemu Sinu naloži breme, ki ga tudi sam raje ne bi nesel …

Zaupanje v ta stavek je torej morda nekoliko protislovno in smo bili glede tega v zmoti. Bog nam v resnici nalaga nemogoča bremena.


WOMAN SADNESS

Preberite še:
Ste pod stresom in preobremenjeni? Vsakodnevni trik, ki pomaga

Mama v bolnišnici spremlja desetletno hčer, ki se bori za življenje. Možu ob porodu izgubi ženo, da ostane sam z družino. Dekle izgubi fanta, ki je okreval po poškodbi glave.

Resnica je v tem, da vsem Bog nalaga več, kot zmoremo nesti.

Ko v življenju pride do zelo bolečih preizkušenj, se Bog z nami ne igra. Pošilja nam opozorilo.

Edini način, da najdemo moč za naprej, je …

Največkrat je tako, da se tega ne zavedamo in iščemo vse mogoče rešitve. Preveč se trudimo pokazati, da smo močni, da se vse zdi lahko in da imamo vse pod nadzorom. V resnici nam to ne pomaga prav veliko. Vedno se nekje globoko v sebi zavedamo, da to ni tisto, kar bi morali storiti, niti ni to, kar Bog od nas pričakuje.


GRAPES

Preberite še:
Se Bog tudi vam včasih zdi nepravičen?

Gospod ne pričakuje, da bomo močni in se bomo sami soočali s preizkušnjami. Bog je že poslal nekoga, da nas reši, se spomnite? Ko dopusti vsa ta bremena, nam želi pokazati, da je edini način, da najdemo moč za naprej, če se opremo Nanj.

Ali Bog lahko naloži več, kot zmoremo nesti? Da, nekega dne nam bo naložil več, kot zmoremo nesti.  Velikokrat se bomo zaradi tega počutili osamljeno, zmedeno in potopljeno v temo.


COUPLE

Preberite še:
Radost ljubezni: film o treh družinah v treh pretresljivih življenjskih preizkušnjah

Vendar Bog ne pričakuje, da bomo skozi to šli sami. Čeprav je lažje reči kot narediti, je ključ do rešitve v tem, da se v naših najtemnejših trenutkih predamo Bogu.

Predati se pomeni zaupati, da bo Bog prišel. Pomeni upati v čudež, ne da bi vnaprej vedeli, kakšen bo. Pomeni hoditi za Jezusom in vsak dan ponoviti: “Gospod, vate zaupam.”

Vse je del čudovite slike

Čeprav je težko verjeti, je vse del načrta. Ko Bog dopusti nekaj težkega, ima že pripravljeno rešitev. Navzven se lahko vse zdi popolnoma negotovo, a vsak naš življenjski dogodek je del veliko širše zgodbe, del čudovite slike.

Gospod bo prišel, ne skrbite. Bog je navzoč tudi v odsotnosti vsega. Oprite se nanj. Iščite ga. Zaupajte njegovi volji.


PRAYER

Preberite še:
10 svetopisemskih citatov, s katerimi boste poživili vaše zaupanje v Boga

Niste sami. Gospod hodi z vami in je pripravljen prevzeti vaše breme takoj, ko se mu odločite predati.

“Zaupaj v Gospoda z vsem svojim srcem, na svojo razumnost pa se ne zanašaj. Na vseh svojih poteh ga spoznavaj in on bo uravnaval tvoje steze.” (Preg 3,5–6)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


valentina kovacic

Preberite še:
Multipla skleroza v mladosti: “Spoznavam novo sebe”


EUCHARIST ADORATION

Preberite še:
Pretresljiv posnetek nigerijskih vojakov, ki na bojišču častijo Najsvetejše


SAMANTHA SAVITZ

Preberite še:
Neverjetno, kaj je za dvoletnico storila vsa soseska

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.