Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Sanje teh otrok so postale resničnost. Zakaj ne bi tudi vaše?

STEAM, EDUKACJA

Shutterstock

Urška Kolenc - objavljeno 18/01/19

Učiteljica na eni od ameriških šol je svojim devet- in desetletnim učencem dala nalogo, naj razmislijo o tem, kako bi spremenili sosesko, v kateri živijo

Skupina otrok je delila ideje in svoje upe. Hoteli so videti, kako bi njihove sanje poživile skupnost.

“Želim, da je svet lep.” “Želim, da je svet pravičen.”

Imeli so ogromno zamisli. Ko so jih zbrali skupaj, je učiteljica organizirala vožnjo z avtobusom po mestu. Učence je pritegnil precej neurejen prostor, kjer sicer stoji center za brezdomce, v njem pa živi tudi precej otrok.


FUN

Preberite še:
Živite kakor otroci: posnemajte 9 navad, ki jih počne vaš otrok, in srečnejši boste

Ko so učenci razmišljali, kaj bi želeli, da bi stalo na tem mestu, so naštevali ideje in ustvarjali skice. “Naši možgani so podivjali od idej.”

Želeli so postaviti tobogan in gugalnice, urediti vrt okoli igrišča … Vse ideje so nato narisali oz. ustvarili model, kako naj bi bil po njihovih idejah videti prostor.

Že prihodnji dan so odrasli na skrivaj začeli uresničevati ideje, ki so si jih zamislili otroci. Posadili so drevesa, uredili travnate površine, prepleskali ograje …

Neizmerno veselje

“Sledilo je največje presenečenje. Odkrili smo, da se včasih uresničijo tudi naše najdrznejše sanje.”

Otroci so vzklikali od navdušenja in niso mogli verjeti, kaj se je zgodilo. Seveda so takoj preizkusili igrala in se veselili, da bodo tudi njihovi vrstniki, ki živijo v centru, lahko okušali delček sreče, ki so jo doživeli sami.

Zgledujmo se po otrocih in s svojimi idejami in znanjem prispevajmo k temu, da bo svet, ki je danes, vsaj za odtenek boljši od tistega, ki je bil včeraj.


TRY

Preberite še:
Kaj storiti, da naši otroci ne bi postali materialisti


TEAM WORK

Preberite še:
4 vrednote, da boste živeli bolje in boste srečnejši


SAD LONELY GIRL

Preberite še:
Besede iz Svetega pisma za trenutke, ko se počutite osamljene

Tags:
dobrodelnostotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.