Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Par z neverjetno navdihujočo, a tudi srce parajočo zgodbo

COUPLE

PRINTSCREEN | FACEBOOK

Barbara Oprčkal - objavljeno 09/10/18

Ko znova zaživi najstniška ljubezen, a bolezen ne počiva

Emmy in Jake sta se spoznala v šoli, ko sta bila stara 11 let. Kmalu sta se zaljubila in postala par. Takrat sta si obljubila, da se bosta pri 30. letih poročila, če bosta še vedno samska.

Preden sta odšla na fakulteto, sta se razšla. Čas je mineval in kmalu po 30. rojstnem dnevu je Emmy prejela Jakovo sporočilo. Leta 2015 je ljubezen tako znova zaživela.


BARBARA SIMONIČ

Preberite še:
“Nekoč me je sin vprašal, kako me bo našel v nebesih, če bo tam velika gneča”

Huda bolezen ju je popeljala na pot dobrodelnosti

Nato pa so se začele Emmyjine zdravstvene težave. Najprej so zdravniki menili, da je posledica bolezni zgolj stres, a Jake jo je prepričal, da poišče še drugo mnenje. Odkrili so ji raka na ščitnici. Ker zdravljenje ni bilo mogoče, je imela Emmy le 10 odstotkov možnosti, da bo živela še pet let.

Jake jo je zato hitro zaprosil, par pa se je odločil tudi, da bosta začela zbirati denar za bolnike z rakom. To sta storila na prav poseben način, in sicer tako, da sta s tandemskim kolesom prevozila več kot šest zveznih držav.


MOJCA BUH

Preberite še:
Diagnoza rak le tri mesece po porodu: “Bolezen je prinesla več dobrega kot slabega”

Septembra 2016 sta se poročila, a je na žalost Emmy le devet mesecev zatem, ko sta si izmenjala večni zaobljubi, umrla, to je bilo junija 2017. Jake ohranja spomin nanjo tudi tako, da je izdal otroško knjigo, ki sta jo pisala skupaj, predvsem pa širi Emmyjin življenjski moto, ki je: “Več se smej, ljubi močneje in bodi vedno prijazen.”

Ganljivo zgodbo si lahko ogledate v videu.

[protected-iframe id=”f6d110de7b69a276337cff31f3cef356-133580111-130919046″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpowerofpositivity%2Fvideos%2F277081466270784%2F&show_text=0&width=476″ width=”476″ height=”476″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]


ROMAN GLOBOKAR

Preberite še:
“Ko vidiš, da bi se tvoje življenje lahko končalo, se naenkrat spet zaveš, koliko ti je podarjeno”


HELENA ROZMAN

Preberite še:
Rekli so ji, da zaradi raka ne bo več mogla imeti otrok. Zdaj jih ima pet




Preberite še:
Čemu hvaležnost za bolezen in trpljenje?

Tags:
bolezen
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.