Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

11 zavetnikov za bodoče srednješolce

FIRST,DAY,COLLEGE

Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 19/08/18

Ko otroci zapuščajo dom, jih oborožite z mogočnimi vodniki, ki jih bodo spremljali na njihovi poti

Približuje se novo šolsko leto, razburljivo obdobje v življenju vsakega mladega, ki se prvič vpisuje v srednjo šolo. Nekateri bodo prvič zapustili svoj dom in okusili neodvisnost. Vse te spremembe pa spremljajo različne priložnosti in izzivi, ki so lahko tudi malce zastrašujoči in se je z njimi težko soočati.

V tem primeru lahko starši svojim otrokom ponudijo uporabno darilo ob slovesu: seznam duhovnih vodnikov, ki jih lahko spremljajo na novi poti. Posebej v trenutkih zmedenosti, skušnjav, razočaranj ali dvoma v lastne sposobnosti jim bo morda v veliko tolažbo, če se bodo lahko obrnili na priljubljene svetnike.


SAINT MARY OF EGYPT

Preberite še:
5 razvpitih grešnikov, ki so postali čudoviti svetniki

Dodatna korist vsega skupaj pa je, da tudi matere in očetje lahko prosijo te svetnike in svetnice, naj njihovim otrokom pomagajo, da bodo uspeli pri študiju in v življenju.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavilaameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


PIER GIORGIO FRASSATI

Preberite še:
Mlad, bogat, športnik, dobrodelen in … na poti, da postane svetnik


WILLIAM MAILLIS

Preberite še:
Star je 11 let, hodi na univerzo in želi dokazati, da Bog obstaja


EXAM

Preberite še:
Veste, kdo je zavetnik študentov? In kdo vam lahko pomaga pri izpitih?

Tags:
mladišola
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.