Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ko so sv. Antona vprašali, kako je najbolje moliti, je odgovoril …

PRAYER

VGstockstudio - Shutterstock

Jean-Nicolas Grou - objavljeno 26/06/18

Molitev sv. Antona

Ko so sv. Antona vprašali, kako je najbolje moliti, je odgovoril: “To je takrat, ko v molitvi ne misliš, da moliš.”

Takšni molitvi daje posebno vzvišenost prav to, da v njej samoljubje ne najde ničesar, na kar bi se oprlo, in ne more zamazati njene čistosti s svojo pristranskostjo.


EARTH WORLD

Preberite še:
Molitev za boljši svet

Nenehna molitev ni težka sama po sebi, a je zato zelo redka, ker je tako malo src, ki bi bila ustrezno pripravljena zanjo in dovolj pogumna ter zvesta, da bi v njej vztrajala. Vanjo začnemo vstopati šele takrat, ko smo se popolnoma predali Bogu. A tako malo duš je, ki se darujejo Bogu brez pridržkov. Skoraj vedno je v tem daru kaj skritih omejitev samoljubja, kakor se hitro pokaže iz nadaljevanja.

Kadar pa je ta dar poln in popoln, ga Bog v hipu poplača z darom samega sebe. Postavi se v srce in v njem oblikuje to nenehno molitev, ki obstaja v miru, zbranosti, v pozornosti na Boga v sami človekovi notranjosti sredi običajnih opravil.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat št. 3/2018. Avtor Jean-Nicolas Grou (1731–1803) je jezuit in duhovni voditelj, ki je bil izgnan v Anglijo med francosko revolucijo.


GIRL PRAYING

Preberite še:
Molitev k svetemu Antonu, da bi našli življenjskega sopotnika


POPE PRAYING VIRGIN

Preberite še:
Kako papež Frančišek pojasnjuje molitev zdravamarija vrstico za vrstico


PADRE PIO

Preberite še:
Ko je pater Pij za koga molil, je uporabil to učinkovito molitev

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.