Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev študenta

STUDYING

fizkes - Shutterstock

Oleada Joven - objavljeno 05/06/18

Vem, študirati je pomembno in študij je to, kar Gospod želi zame
Dragi Gospod, spet sedim pred svojim študijskim gradivom.Ti veš, kako naporno mi jein veš, kako sem se trudil na že prehojeni poti.Ko se pripravljam na izpit, se zdi, kot bi vse okoli mene izginiloin svet postane kot en sam skupek črk, številk in težkih definicij.Vem, da je študirati pomembno in da je to tvoja želja zame.A Gospod, ti veš, da je življenje še veliko več,zato ne dovoli, da bi med študijem pozabil na bistveno:na osebe, ki me obkrožajo, me ljubijo in me potrebujejo.Da ne bi pozabil nate, na Tvojo neskončno ljubezen do človeka.Da bi ne pozabil, da je moja poklicnost Tvoj dar.Da bi se zavedal, da mi z njim daješ milost, da lahko odgovorim na Tvoj klic.Podeli mi modrost Ti, ki si vir vsega znanja in vse dobrote,da se bom, ko se bom učil, naučil več zato, da Ti bom lahko bolje služil;da bom lahko svoboden in bom tudi pustil druge bolj svobodne;da bom za svoje dobro in dobro teh, ki me obkrožajo, lahko sprejemal najboljše odločitve;da bom lahko doprinesel k bolj pravičnemu in človeškemu svetu;da se bom znal učiti iz napak;da bom vedel, da nisem sam, ker si Ti z menoj.Naj bo, Gospod, moj študij v Tvojo slavo.Amen.(avtor: Milagros Rodón)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.