Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kam na spomladanski izlet, če se odpravljate na Štajersko

FAMILY HIKING

SHUTTERSTOCK

Barbara Oprčkal - objavljeno 13/04/18

Spomladanski izleti za družine in pohodnike: kaj ponuja Štajerska?

Najprej smo govorili o meteorološki, nato o koledarski, zdaj pa končno lahko govorimo tudi o pomladi, ki jo vidimo. Narava se je začela prebujati in prav je, da lepe dneve preživimo na svežem zraku. Za vse, ki se z družino radi odpravite na potep in raziskovanje naše prelepe dežele, ki je bogata z izletniškimi točkami, smo s pomočjo portala kamzmulcem.si pripravili nekaj nasvetov.

Najprej je na vrsti Štajerska, v naslednjih objavah pa bodo sledili tudi preostali deli Slovenije.

1. Pobeg med valovite Slovenske gorice

Med vinogradi in sadovnjaki
Turistične kmetije na visokih in nizkih gričih in hribih ponujajo družinam veliko izbiro pohodniških točk. Ena izmed njih je tudi turistična kmetija Firbas, ki leži v vasici Cogetinci v Slovenskih goricah. V bližini je veliko sadovnjakov, vinogradov, tudi razgled je enkraten in kar kliče po daljšem ali krajšem sprehodu po bližnjih urejenih sprehajalnih poteh.

Jeruzalem
Jeruzalemski krajinski park je ena od najbolj znanih turističnih točk v Sloveniji. To je dežela bogate kulinarike, vrhunskih vin, vijugastih terasastih goric, pojočih klopotcev, bogate kulturne, naravne in etnološke dediščine.

JERUZALEM SLOVENIA
Jacquesverlaeken | CC BY-SA 4.0

Kolesarski izlet
Slovenske gorice so priljubljena kolesarska destinacija tako za profesionalne kolesarje kot tudi rekreativne ljubitelje vožnje na kolesu. Razgibane gorice poskrbijo za to, da vožnja ni dolgočasna. Kolesarska pot čez Slovenske gorice, ki je dolga 57 kilometrov, je nekaj, v čemer boste kolesarji zagotovo uživali. Izberete lahko tudi pot med Ljutomerom in Ormožem. Izbire je vsekakor dovolj.

Obisk term
Za vse tiste, ki vseeno raje čofotate kot hodite ali kolesarite, so terme odlična izbira. Tudi otroci se bodo zabavali. Ponudba pa je prav tako pestra.

Sprehod ali kolesarjenje med Ljutomerskimi ribniki
Ljutomerski ribniki ponujajo obiskovalcu miren kotiček za sprehode in so namenjeni predvsem rekreaciji in razvedrilu.

2. Prelepa Savinjska

Vsa Savinjska dolina je zelo lep del Slovenije, za prijeten družinski izlet pa lahko na primer obiščete Braslovško jezero in grad Žovnek.

Grad Žovnek
Gradu Žovnek stoji na strmem gričku sredi gozda med Vranskim in Braslovčami. Avto lahko pustite ob vznožju, saj vzpon po gozdni poti traja okoli 20 minut, lahko pa se pripeljete tudi čisto do gradu, kjer je urejeno manjše parkirišče.

CASTLE ŽOVNEK SLOVENIA
Ines Zgonc | CC BY 3.0

Na poti tja ali med vračanjem pa lahko obiščete tudi Žovneško jezero. To je sicer kraj za ljubitelje ptic, saj naj bi jih tu svoj dom našlo kar 111 vrst.

Braslovško jezero
Stezica ob jezeru ponuja prijeten sprehod po gozdu, ob jezeru pa je tudi Okrepčevalnica Jezero, kjer lahko kaj pojeste in popijete.

In še nekaj okoliških izletov:

3. Spoznavanje Pohorja

Ribniško Pohorje
Ribniško Pohorje se lahko pohvali z zelo lepo naravo in številnimi okoliškimi izletnimi točkami.

RIBNIŠKO LAKE
Lacen | CC-BY-SA-3.0

Prva točka, kamor se lahko odpravite iz vasi Ribnica na Pohorju, je Ribniško jezero pri Hudem kotu. Okoli jezera se lahko sprehodite po lesenih mostičkih, kar omogoča hojo po suhem. Ob jezeru se lahko usedete in uživate v lepoti okolice. Ob jezeru ni gostinske ponudbe, a je Ribniška koča ob vračanju oddaljena le pol ure in ima dovolj pestro ponudbo toplih ali hladnih obrokov.

 V okolici so še druge pešpoti, lahko pa se odločite tudi za kolesarjenje.

Drugi izleti v okolici:

  • Mislinjski graben
  • Paški Kozjak
  • Graška gora
  • Posavsko hribovje

COPTIC CHURH IN ETHIOPIA

Preberite še:
Neverjetno potovanje do cerkve, ki je vklesana v gorovje


Girl with suitcases

Preberite še:
Nekaj uporabnih nasvetov, da bo družinsko potovanje pravi užitek




Preberite še:
Kam na družinski izlet v okolici Ljubljane?

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.