Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Obarvaj svoj post: “Zgled sem vam dal”

HOLY THURSDAY

Jean-Pierre POUTEAU I CIRIC

Aleteia - objavljeno 29/03/18

Vabimo vas, da ta post obarvamo pisano

Jezus je trpel in umrl, da bi mi živeli  ̶  živeli v polnosti. V postnem času se odrekamo hrani, škodljivim navezanostim in razvadam, negativnosti, darujemo svoj čas drugim, se žrtvujemo  ̶  vse to, da bi se osvobodili in zaživeli bolj polno, veselo, barvito.

Vabimo vas, da se nam vsak dan posta pridružite v premišljevanju kratke misli iz Svetega pisma in preprosti nalogi. Tu je naslednji izziv:

Četrtek, 29. marec

“Vi me kličete ‘Učitelj’ in ‘Gospod’. In prav govorite, saj to sem. Če sem torej jaz, Gospod in Učitelj, vam umil noge, ste tudi vi dolžni drug drugemu umivati noge. Zgled sem vam namreč dal, da bi tudi vi delali tako, kakor sem jaz vam storil.” (Jn 13,13-15)

Naloga: Na veliki četrtek je Jezus postavil evharistijo in duhovniško službo. Bodimo hvaležni, da nam duhovniki podeljujejo zakramente, nas poslušajo, vodijo, so z nami. Pokažimo jim danes to hvaležnost ‒ z obiskom, s klicem, sporočilom. In zmolimo kaj zanje, da bi svojo službo goreče opravljali.
Preberite še:
Krizmena maša ‒ kaj je to?


PRIEST

Preberite še:
“Prekleti psi z ovratnicami!”


PHILIP MULRYNE

Preberite še:
Dominikanec, ki je brcal z Beckhamom in hodil z manekenko


ALJAŽEV STOLP

Preberite še:
Kako so duhovniki ubranili slovenski narod

Izzive prejšnjih dni najdete tukaj.

Tags:
Obarvaj svoj postpost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.