Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Obarvaj svoj post: Tajim Jezusa ali samega sebe?

THINK

Luxorphoto - Shutterstock

Aleteia - objavljeno 27/03/18

Vabimo vas, da ta post obarvamo pisano

Jezus je trpel in umrl, da bi mi živeli  ̶  živeli v polnosti. V postnem času se odrekamo hrani, škodljivim navezanostim in razvadam, negativnosti, darujemo svoj čas drugim, se žrtvujemo  ̶  vse to, da bi se osvobodili in zaživeli bolj polno, veselo, barvito.

Vabimo vas, da se nam vsak dan posta pridružite v premišljevanju kratke misli iz Svetega pisma in preprosti nalogi. Tu je naslednji izziv:

Torek, 27. marec

Simon Peter mu je rekel: “Gospod, kam odhajaš?” Jezus mu je odgovoril: “Kamor grem, zdaj ne moreš za menoj, prišel pa boš pozneje.”Peter mu je rekel: “Gospod, zakaj ne bi mogel zdaj iti za teboj? Življenje dam zate.” Jezus je odvrnil: “Življenje daš zame? Resnično, resnično, povem ti: Petelin ne bo zapel, preden me trikrat ne zatajiš.” (Jn 13,36-38)

Naloga: In jaz? Dam življenje Zanj ali stisnem rep med noge, ko se stvari zaostrijo? Ne bojmo se. Ne živimo v državi, kjer bi nam zaradi izpovedovanja vere grozila smrt. Lahko pa s pristnim življenjem po veri koga navdihnemo, mu odpremo nov svet, mu pokažemo drugačno pot.

Nadenimo si križec ali kakšno drugo znamenje, pokrižajmo se pred jedjo ali preprosto širimo veselje  ̶  to bi namreč moralo biti glavni prepoznavni znak kristjanov.
Preberite še:
“Ko sem na islamskih tleh, skušam ostati neopažen. Islam nas ne trpi”
Preberite še:
3 nauki o veselju ”najsrečnejše ženske vseh časov”


PONTIUS PILATE, CHRIST

Preberite še:
Kdo je bil Poncij Pilat?

Izzive prejšnjih dni najdete tukaj.

Tags:
Obarvaj svoj postpost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.