Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 23. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kako je sedemletnik s škatlo za čevlje našel ljubezen svojega življenja

TY WOLFE

TY WOLFE | FACEBOOK

Starla Hester - objavljeno 17/03/18

Škatla za čevlje ga je povezala z deklico na drugem koncu sveta

Kdo bi si mislil, da lahko z dobrodelnostjo najdeš ljubezen svojega življenja? Natančno to se je zgodilo, ko je Američan Tyrel Wolfe sodeloval pri božičnem projektu, pri katerem so otrokom v stiski pošiljali škatle za čevlje, polne igrač. Leta 2000, ko je Tyler štel sedem let, je poslal z darili napolnjeno škatlo za čevlje deklici na Filipinih, osemletni Joani Marchan.

Joana je prejela škatlo in z njo fotografijo prikupnega Tyrela v kavbojskem kostumu. Dečku je poslala zahvalo, ki pa nikoli ni pripotovala do njegovega poštnega nabiralnika. Joana nikoli ni pozabila mladega Američana, ki ji je tako pozorno poslal božično darilo.

Po 14 letih …

Štirinajst let pozneje je na Facebooku poiskala dečka, čigar fotografija ji je bila še vedno zelo pri srcu, saj jo je zanimalo, kaj se mu je v življenju dogajalo. Prek družbenega omrežja ga je leta 2009 prosila za prijateljstvo, ki pa ga Tyler ni sprejel, ker Joane ni prepoznal.

Čez dve leti je znova poskusila. Tokrat je njeno prošnjo sprejel in ji poslal sporočilo z vprašanjem, od kod se poznata. Ni se kaj dosti spominjal božičnega daru v škatli za čevlje, dokler mu ni mama pojasnila, da je sodeloval pri projektu domače župnije. Ko sta si z Joano dopisovala prek Facebooka, sta ugotovila, da sta oba predana svoji veri in da imata rada krščansko glasbo.

Eno leto sta bila v stiku prek Facebooka, nato pa se je Tyler odločil, da želi spoznati žensko, s katero imata toliko skupnega. Kljub precejšnji zaskrbljenosti, da bo sam potoval v tujo deželo, je leta 2013 s svojimi prihranki kupil letalsko vozovnico in se odpravil na Filipine. Ko je prvič zagledal Joano, je spoznal, da je bila pot vredna slehernega centa. Bila je ljubezen na prvi pogled za otroka z dveh različnih koncev sveta, ki ju je združila ena sama škatla za čevlje.

Joana se spominja trenutka, ko je spoznala Tylerja: ”Ko sem zagledala njegov obraz, me je preplavil čudovit občutek.” Tyler je občutil enako: ”V trenutku se mi je zdela neizmerno privlačna,” se spominja. ”Ko sem končno prispel tja in jo zagledal, sem se moral nekajkrat uščipniti, saj sem mislil, da sanjam.”

Par se je poročil 5. oktobra 2014. V spomin na to, kako sta se spoznala, sta goste prosila, naj na poroko prinesejo škatle z božičnimi darili, ki sta jih razdelila otrokom v stiski po vsem svetu. Par zdaj živi v Midvalu v ameriški zvezni državi Idaho, v bližini Tyrelovih staršev, lansko leto pa sta postala starša sinku.

Organizacija, ki ju je povezala, se imenuje Samarijanova denarnica. To je krščanska organizacija, ki nudi duhovno in telesno pomoč ljudem v stiski po vsem svetu. Že od leta 1970 pomaga žrtvam vojne, revščine, bolezni in naravnih nesreč, ob tem pa nenehno širi Kristusovo ljubezen.

Eden izmed njihovih projektov se imenuje Operacija božični otrok, v kateri je pred leti sodeloval tudi Tyler. Od leta 1993 je bilo s pomočjo projekta razdeljenih več kot sto milijonov škatel za čevlje, napolnjenih z darili, otrokom v več kot 130 državah po svetu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.