Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Obarvaj svoj post: Kaj pa jaz pošiljam?

WRITING CARD

Jessica Ruscello - Shutterstock

Aleteia - objavljeno 16/03/18

Vabimo vas, da ta post obarvamo pisano

Jezus je trpel in umrl, da bi mi živeli  ̶  živeli v polnosti. V postnem času se odrekamo hrani, škodljivim navezanostim in razvadam, negativnosti, darujemo svoj čas drugim, se žrtvujemo  ̶  vse to, da bi se osvobodili in zaživeli bolj polno, veselo, barvito.

Vabimo vas, da se nam vsak dan posta pridružite v premišljevanju kratke misli iz Svetega pisma in preprosti nalogi. Tu je naslednji izziv:

Petek, 16. februar

Jezus je tedaj med poučevanjem v templju zaklical in rekel: “Vi me poznate in tudi veste, od kod sem. Nisem prišel sam od sebe. Toda tisti, ki me je poslal, je resničen in vi ga ne poznate.Jaz ga poznam, ker sem od njega in me je on poslal.” (Jn 7,28-29)

Naloga: Pomislimo, kaj mi dnevno “pošiljamo”. Seveda, kup esemesov, tvitov, gifov in podobnega. Danes vsaj trem osebam (na katerikoli način) pošljimo sporočilo in se zahvalimo za tisto, za kar morda nismo bili dovolj hvaležni.


SUNRISE

Preberite še:
Bolj hvaležni ljudje so uspešnejši in bolj zdravi


RANDY BRESNIK

Preberite še:
Astronavt slovenskih korenin: Od tam zgoraj je svet videti nepopisno lep


RODZINA NA KANAPIE

Preberite še:
Kako vzgajati otroke, da bodo bolj hvaležni in veseli

Izzive prejšnjih dni najdete tukaj.

Tags:
Obarvaj svoj postpost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.