Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Uspešni vohunski triler o Mariji končno v slovenskih kinih

MARY'S LAND

KOLOSEJ

Lojze Grčman - objavljeno 15/02/18

Marca v slovenske kinematografe prihaja španski film Marijina zemlja, ki je bil v tujini prava uspešnica

Film smo na Aletei že predstavili. Leta 2013 posneta zgodba v režiji Španca Juana Manuela Cotela, sicer tudi producenta, scenarista in igralca, govori o odvetniku Diablu, ki natančno kot hudičev advokat izprašuje ljudi, ki trdijo, da so doživeli mistično srečanje z devico Marijo. Film, narejen kot vohunski triler, odgovarja na vprašanje, ali so pričevanja ljudi, ki trdijo, da so videli Marijo, resnična.

Poglobi se tudi v vprašanja, kdo je ta Bog, ki se imenuje Oče, kdo je Jezus ter kakšno vlogo in pomen ima njegova mati Marija. In, če vse drži, kakšne posledice ima to za moje življenje? Pomembno vlogo imajo tudi mesta Marijinega prikazovanja: Guadalupe, Medžugorje, Lurd in Fatima, so sporočili iz Koloseja.
Preberite še:
Z ljubeznijo, Vincent – film, kot ga še ni bilo


GOREČI ŠKOF

Preberite še:
Film o nadškofu Vovku prejel pomembno priznanje v ZDA

V filmu režiser meša fikcijo z dokumentarnimi prvinami, vero s humorjem, dramo s skrivnostjo … V enaki meri nasmeji, spravi v jok in da misliti. Cotelova stvaritev odkrito govori o človekovi duhovnosti, ne da bi pri tem žrtvovala globino ali zabavo.

Film je brez oglaševalskih kampanj, brez proračuna za promocijo in brez slavne igralske zasedbe podrl mnoge meje gledanosti. Večinoma je v kinih ostal pol leta, čeprav je povprečna dolžina predvajanja filma v kinu danes dva tedna.


FBI

Preberite še:
To je film, ki ga Slovenci nismo smeli videti

V Španiji je bil v prvem tednu predvajanja na vrhu lestvice gledanosti. Ogledalo si ga je dvakrat več ljudi kot sicer priljubljeni Seks v mestu. Na Poljskem si ga je ogledalo več kot 130.000 gledalcev, v Italiji 80.000.

V Mehiki ga je videlo več kot 100.000 ljudi. Uspešnica je bil praktično po vseh državah Srednje in Južne Amerike. Film Marijina zemlja je povzročil, da so se ljudje, ki so utrujeni od življenja, tega spet začeli veseliti.


SIMON SERBINEK

Preberite še:
Brez nog na odrskih deskah in filmskih platnih

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.