Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 7. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za kulturnike

CHILD LOOKING AT GUITAR

Joe Lewis | CC BY SA 2.0

Aleteia - objavljeno 08/02/18

Ob Prešernovem dnevu prosímo za tiste, ki ustvarjajo našo kulturo

Pogosto se zgražamo nad stanjem današnje kulture in tistih, ki jo ustvarjajo. A bolj učinkovita od zgražanja je dobra misel zanje, prošnja za Svetega Duha.

Nebeški Oče, izročamo ti svet umetnosti in kulture, da ga posvetiš in okrepiš v uresničevanju temeljnega poslanstva, po katerem v svojih stvaritvah slavi srečanja s Teboj v naravi in ljudeh ter izpoveduje moč tvojega Duha. Pomagaj vsem, ki svet umetnosti in kulture ustvarjajo, spoznati, da sta umetnost in kultura namenjeni oblikovanju pristnosti človeka ter obujanju vrednot, ki ga plemenitijo in razvijajo, da se uresniči v svojih najbolj plemenitih razsežnostih. Navdihni  umetnike, da bodo sodelovali pri duhovni gradnji domovine po meri novega, kritičnega in ljubečega človeka. Amen.

Vir: Devetdnevnica za domovino, nasadomovina.si




Preberite še:
Ni vse v “performansih”. Slovenska kultura živi drugje


KOZMA AHAČIČ

Preberite še:
Kozma Ahačič – jezikoslovec, ki je premagal Gorana Dragića in Ilko Štuhec


NEWBORN SNUGGLING WITH MOTHER

Preberite še:
Kako blagosloviti svoje otroke

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.