Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 16. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako z malo truda doseči najboljšo različico sebe

GIRL

PIXABAY

Javier Fiz Pérez - objavljeno 30/01/18

Trud je ključnega pomena za samouresničenje

Za osebno odličnostjo stoji vedno veliko truda in dela. Plemeniti ideali, naj bodo še tako častni, niso povod za nedelo.

Podobno zaradi kompasa, ki nam kaže cilj, nismo opravičeni veslanja. Ni dovolj, da vemo, kaj hočemo. Želji morajo slediti tudi ustrezna dejanja.

Trud in motivacija

Ko si nekaj goreče želimo, nas to napolni z navdušenjem in ustvarjalnostjo. Trud in motivacija hodita z roko v roki. Ljubiti svoje delo pa je pogoj, da zadane naloge opravimo dobro in pravočasno ter da pri tem premagamo vse težave, ki bi se lahko pojavile.

Moč, ki jo potrebujemo, da ostanemo stanovitni in pripravljeni na vlaganje naporov, je odvisna od tega, kako močna je motivacija.

Človeka motivirajo cilji in zanimanja, ki odgovarjajo na naše resnične, globlje prioritete.


SAŠA EINSIEDLER

Preberite še:
“Kar se nam dogaja, je odsev tega, kar nosimo v sebi”

ORGANIZATION
Goodluz - Shutterstock

Pet korakov do samouresničitve

  1. Zavedanje samega sebe: Naše vrednote in življenjske prioritete so temelj, na katerem lahko gradimo vse drugo.
  2. Raziskovanje in motivacija: Gojiti moramo pozitivno naravnanost pred novimi izzivi in spodbudami, ki se jih domislimo. Kdor ne sprejme novih izzivov, ne spozna zadovoljstva ob novih dosežkih.
  3. Učenje na napakah in začetnih neuspehih: Motiti se je nekaj povsem običajnega. Življenja brez napak ni, ker nihče nima recepta za popolnost, ki ne bi terjal vsakdanjega dela in truda. Človek se celo več nauči iz napak, ko nekaj uresničuje, kot pa iz abstraktnih teorij.
  4. Vztrajnost in trud: Vedno se moramo boriti in to vedno bolj učinkovito. Čas je naš najboljši zaveznik, da v življenju dosežemo dobre rezultate.
  5. Vsak dan nekaj minut za premislek o tem, kaj delamo: Eden najboljših načinov, kako uravnavati stres in napetosti, je kratek premislek, nekaj minut miru in analize. Možgani nam vedno pomagajo pri sprejemanju tega, kar živimo, vendar jim moramo omogočiti potreben čas.

Na ta način se trud spremeni v plodno delo, ki postane odlično, ko je prežeto z vrednotami, motivacijo in ljubeznijo. Privre iz dostojanstva osebe, ki si za odličnost prizadeva in s tem prispeva k samouresničenju drugih.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


WOMAN,STRESSED

Preberite še:
3 navade, ki uničujejo naš naravni ritem in nam dnevno škodujejo


SARA AHLIN DOLJAK

Preberite še:
Sara Ahlin Doljak: Zaradi bolezni ne more govoriti, a je še vedno uspešna odvetnica
Preberite še:
3 nauki o veselju ”najsrečnejše ženske vseh časov”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.