Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 13. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 skrivnosti zakoncev, ki se dobro razumejo

COUPLE

Photo by Jared Sluyter on Unsplash

LaFamilia.info - objavljeno 29/12/17

Skrivnosti para, ki je v veselju preživel 30 let zakona

Cassandra Soars je novinarka in mati. Že dolga leta v svojem pisanju obravnava tematiko družine in zakona. Sodeluje pri nekaterih internetnih straneh, kot je imom.com, na kateri je tudi objavila seznam sedmih skrivnosti zakonov, ki dobro delujejo.

Pove, da je seznam izdelala skupaj z možem ob pogovoru z zakoncema, ki sta poročena že 30 let in jima je teh sedem točk pomagalo prebroditi težko obdobje na njuni skupni poti.


STOPY W DŁONI MATKI

Preberite še:
Rojstvo nedonošenčka – moja zgodba

1. V uspešnem zakonu zakonec o sozakoncu govori le dobro

Namesto da bi se kritizirala, se spodbujata in pred ljudmi drug o drugem vedno govorita le dobro.

2. Uspešni zakonci drug drugega hitro prosijo za odpuščanje in ne vztrajajo pri nesoglasjih

“Prijatelj mi je povedal, da ga je njegov spremljevalec na začetku zakona naučil tole: močnejši je tisti, ki prvi prosi za odpuščanje, pa čeprav je možnost, da se je zmotil on, le en odstotek. Ta skrivnost pripomore, da nesporazum skoraj vedno nemudoma izgubi svojo moč.”


PARA W ŚWIĘTA

Preberite še:
8 vprašanj, na katera bi moral odgovoriti vsak zaročeni par

CHRISTMAS
Halfpoint - Shutterstock

3. Skupaj rasteta in preizkušata nove stvari

To, da skupaj preizkušata in spoznavata nove stvari, zakonca združuje in prinaša nove užitke in nove oblike povezanosti. To so lahko novi hobiji, potovanja kot oblika raziskovanja in odkrivanja novih obzorij … Karkoli, kar ju veseli.
Preberite še:
Slovenci, ki so v letu 2017 ime Slovenije ponesli v svet

4. Oba skrbita vsak za svoje dobro počutje in se trudita pozdraviti svoje rane

Vsak zase aktivno išče načine, s katerimi zdravi svoje rane iz preteklosti in svoje čustvene težave, torej vse tisto, kar mu otežuje biti (morda najprej duševno) zdrav in kar lahko škodi družini. Zakonec mu lahko pri tem vsak dan stoji ob strani, mu pomaga in ga podpira, dokler ne pozdravi ran ali si dovolj ne opomore.

Enako velja za fizične bolezni. Tako pri duševnih kot pri fizičnih boleznih ne dopustita, da bi se stanje poslabšalo, niti ga ne skrivata pred drugim, ampak se s težavami spopadeta skupaj.


YOUNG COUPLE

Preberite še:
Desetkrat NE za dober zakon


COUPLE STARING

Preberite še:
Šest slabih navad, ki vam lahko uničijo zakon, in kako se z njimi spopasti

5. V uspešnih parih znata oba partnerja videti stvari z vidika drugega

Trudita se za empatijo in sta sposobna sedeti ure in ure ter se spoštljivo in prijazno pogovarjati, da bi drug drugega bolje doumela in tudi razumela, kako čutita. Sebe aktivno odkrivata drugemu in se poskušata razumeti.

COUPLE
KAMIL MACNIAK | SHUTTERSTOCK


WOMAN,STRESSED

Preberite še:
3 navade, ki uničujejo naš naravni ritem in nam dnevno škodujejo

6. Uspešni pari se zavežejo za vse življenje

Partnerja si nikoli ne grozita, da bosta zapustila drug drugega, kajti zapustiti zakon ali prelomiti zakonsko obljubo je zanju nepredstavljivo, zato to sploh ni ena od možnosti. “Dopustiti ločitev že samo v mislih ima na zakon takojšen negativen vpliv. Oslabi jasnost, da ostajata skupaj. Ljubezen je dejanje volje in jasnost je pri tem odločilnega pomena,” še pravi Cassandra Soars.


MIŁOŚĆ MAŁŻEŃSKA

Preberite še:
22 stvari, zaradi katerih se ženska zaljubi v moškega

7. Vsak od njiju daje drugemu prednost pred seboj.

Trudita se za odnos. Nikoli se ne odpovesta zmenkom, ne nehata skupaj hoditi ven ali se dobivati … Pa čeprav doma. “Potreben je namen in trud, ampak gre za trud, ki doprinese v odnos odlične rezultate. V svojem zakonu se posamezniki, ki to počnejo, nikoli ne bodo počutili osamljene,” sklene Soarsova.

Kot vidite, gre za preproste stvari, v življenje para pa lahko prinesejo veliko izboljšav. Opogumite se in jih vnesite v vajin odnos, zagotovo boste opazili spremembo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.


Family fighting

Preberite še:
Kako se v prazničnih dneh izogniti prepirom

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.