Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Tu je svetnik, ki vas lahko reši poplav

FLOODS

ANDREJ PRAZIK | DRUŽINA

Samo Pučnik - objavljeno 13/12/17

V tednu, ko nam vremenoslovci napovedujejo padavine vse do sobote, lahko računamo na pomoč tudi iz nebes

Zaradi poplav na Koroškem in drugod po Sloveniji ponekod danes ni pouka in več kot osem tisoč gospodinjstev nima redne dobave električne energije.

Najboljši naslovnik za te zadeve je sv. Janez Nepomuk, pobožen duhovnik, ki je v 13. stoletju spreobrnil na tisoče ljudi. Ljudje so si ga izbrali za priprošnjika pred poplavami, ker ni želel izdati skrivnosti, ki so mu jih zaupali ljudje pri spovedi, oblastniki pa so ga zato privezali na veliko kolo ter ga vrgli v deročo reko, da je utonil.

Molitev, ko nam grozijo poplave

Ko ste opravili najnujnejše, da zaščitite sebe in svoje domove ter tudi sosedom in prijateljem ne morete drugače pomagati,  je tu molitev, s katero se lahko obrnete na sv. Janeza Nepomuka:

“O, Stvarnik neba in Zemlje, Ti, ki nosiš naša in življenja naših skupnosti v svojih rokah. Po priprošnji svojega služabnika sv. Janeza Nepomuka prosim, bodi z nami v stiskah dneva in noči.

Prosim te, umiri vode, da bomo vsi na varnem in da se življenje vrne v običajne tire. Pošlji svoje svete angele nad nas, da nas bodo varovali. Naj razprostrejo svoja krila in nam dajo zavetja pred nevihto in poplavami. Da Te bomo lahko znova v veselju slavili. Amen.”

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.