Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

To so aplikacije, ki vam lahko polepšajo življenje

web3-teenager-girl-dad-smartphone-asifeshutterstock

Asife / Shutterstock

Samo Pučnik - objavljeno 09/12/17

Zakaj ne bi telefonov izkoristili tudi za to, da nam duhovno obogatijo dan?

Ko želite izvedeti, kakšno bo vreme, lahko za to najdete najrazličnejše aplikacije. Ko želite preveriti vozni red prevozov, je digitalna ponudba za to velika. Brez budilke in koledarja na naših mobilnikih sploh ne gre več.

Enako kot na drugih področjih lahko veliko aplikacij najdemo tudi za duhovne misli, meditacije, prebiranje Božje besede ali drugačno duhovno spodbudo. Pomagajo nam lahko pri jutranji ali večerni molitvi ali pa nam čez dan “prinesejo” kakšno lepo misel.

Predlagamo nekaj aplikacij, katerih vsebina vas lahko spremlja na poti v službo, ko čakate avtobus ali ko želite pred spanjem prebrati kaj lepega.

ABIDE
PRINTSCREEN

Abide

(za Android in za IOS)

Abide je aplikacija v angleščini z dnevnimi meditacijami različnih dolžin, ki jim lahko prisluhnemo. Prilagodimo lahko trajanje meditacije in si izberemo tematiko glede na to, kaj želimo – morda je to duhovno poglabljanje, boljši spanec, odpuščanje ali pomoč pri premagovanju različnih strahov.

Po kratki meditaciji smo povabljeni, da si nekaj misli zapišemo. Aplikacija ponuja kratka priporočila, kako dan preživeti bolj polno ob zavedanju, da smo ljubljeni.

LEKCIONAR
PRINTSCREEN

Lekcionar

(za Android)

Lekcionar je slovenska aplikacija, ki ponuja vsakodnevno Božjo besedo. Brskamo lahko tudi med Božjo besedo preteklih ali prihodnjih dni.

Pove tudi, kateri svetnik goduje, kar vam bo pomagalo, da ne boste pozabili na godove svojih domačih in prijateljev.

PRAY AS YOU GO
PRINTSCREEN

Pray as you go

(za Android in IOS)

Pray as you go v angleščini ponuja različne oblike molitve glede na to, kaj počnemo –  smo na poti v službo, na sprehodu, se odpravljamo spat – in daje temu primerne predloge za molitev ali meditacijo.

Prisluhnemo lahko jutranji molitvi oziroma razmišljanju, zvečer nam pomaga pregledati dan, se zahvaliti za lepe trenutke in se česa naučiti iz slabih.

SVETO PISMO
PRINTSCREEN

Sveto pismo

(za Android in za IOS)

Aplikacija ponuja več kot 100 različnih prevodov Svetega pisma (slovenski prevod žal ne deluje najboljše) in poskrbi za to, da bomo v trenutkih, ko čakamo v čakalnih vrstah ali na javni prevoz, lahko vedno hitro dosegli besedilo Svetega pisma.

Če želite, vas opozori na dnevno Božjo besedo, kakšno misel za spodbudo ali pomiritev, omogoča pa tudi, da si misli zapišete.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.